Fra volleyball til drone-race. Bøhallen har mange aktiviteter for store og små

Fra volleyball til drone-race. Bøhallen har mange aktiviteter for store og små

Siden 2016 har Christer Henriksen driftet Bøhallen. Han har mye ansvar og variasjon i arbeidsoppgavene med renhold, vaktmesteroppgaver og kontorarbeid, noe Christer trives godt med:

“Det er tidvis en del kveldsjobber når det er konserter og slikt, og da må man stå ekstra på. Men det synes jeg er gøy”.

Bøhallen ble åpnet i 1982. Den ble satt opp på dugnadsarbeid fra forskjellige bedrifter og frivillige organisasjoner i Bø. Andre byggetrinn ble ferdigstilt i 2012, og i dag inneholder Bøhallen idrettshall, svømmebasseng, kino- og konsertsal, og selskapslokale. Skolene bruker hallen flittig til både svømmeundervisning og ordinær kroppsøving. Det er også aktiviteter for alle aldersgrupper på ettermiddag og kveldstid. Med andre ord er Bøhallen både nyttig og anvendelig for de aller fleste.

De siste årene er det volleyball som har vært mest populært, men Christer kan fortelle at det har vært forskjellige aktiviteter som har vært i fokus gjennom hans tid i Bøhallen:

“For noen år siden var det turn og bryting som var populære fritidsaktiviteter. Begge gruppene hadde veldig mange aktive medlemmer, og innen bryting va det mange gode som vant medaljer i konkurranser. Nå er det volleyball og innebandy som er populært, og her er det både ungdom og voksne som er aktive. “Drone-racing” en aktivitet som Robert Larsen startet i Bø. Det går ut på at man kjører gjennom en hinderløype med dronen. Jeg håper dette kan bli populært.” forteller Christer.

HEG_1146-Edit

Første halvåret av 2020 har det vært lite aktivitet i Bøhallen. Da samfunnet ble stengt ned i mars ble all aktivitet stanset på ubestemt tid. Christer måtte være hjemme med datteren Hannah siden barnehagene stengte:

“Det var egentlig ganske fint å være hjemme med datteren min, men det er mye som må følges opp i hallen selv om den sto tom. Badebassenget må for eksempel vedlikeholdes.” sier Christer.

Han mener likevel at det var rett avgjørelse å stenge Bøhallen for aktiviteter, til tross for at det ikke var så mye smitte i Nordland. Selv synes han det var trist at «Rock mot fraflytting» ble avlyst denne høsten. Det er et musikkarrangement av Ungdomsklubben som har blitt arrangert årlig i over 20 år, hvor kjente artister som Astrid S, Onkel P og Karpe har opptrådt.

“Det er ikke noe fasit på hva man skal gjøre. Holder man åpent så kan man risikerer mye smitte. Jeg foretrekker at vi gjør for mye enn for lite. Det vil alltid være spørsmål om hvorfor vi gjorde slik og ikke slik. Men det bedre å gjøre en ekstra innsats når det trengs i stedet for å angre på at man gjorde for lite. Det var veldig synd at «Rock mot fraflytting» ble avlyst, men vi håper at det er tilbake neste år”, forteller Christer.

Høsten 2020 er hverdagen litt mer tilbake til normalen. Både skoleelevene og de som deltar på kveldsaktivitetene kan igjen oppholde seg i Bøhallen. Neste arrangement er konserten «Desemberstemninger» som arrangeres 28 november 2020. Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla, og Knut Marius Djupvik som vant stjernekamp på NRK høsten 2020 skal skape nydelig musikk den første adventshelgen. Dette er niende året at Ole Edvard kommer til Bø med sine kollegaer. Turneen deres starter i Bø med to konserter med mindre publikum enn vanlige konserter. Dette for å kunne opprettholde smittevernreglene.

HEG_1149-Edit

“Det er veldig gøy. For alt vi vet har ingen noe tilknytning til Bø, så det er veldig gøy at de kommer hit år etter år. Det kan vi takke Bø Musikkforening for. Det er de som har startet dette arrangementet. Vi følger situasjonen tett og håper at vi slipper ny nedstenging, slik at vi kan gjennomføre de planlagte arrangementene.” forteller Christer.

Det neste året blir svært spennende for Christer. Han og samboeren Agnete skal bli foreldre for andre gang, noe de gleder seg veldig til. Huset som de renoverte ferdig til jul 2019 har mange rom som kan fylles med familieglede. Det er allerede booket flere arrangementer i Bøhallen i tiden fremover, og Christer håper selvfølgelig at disse kan gjennomføres:

“I januar er det volleyballturnering, og senere til neste år kommer Lofoten og Vesterålen orkester, i tillegg til KORK kommer til friluftsgalleriet.. Dette blir stilig, og vi håper at vi får gjennomført alle disse og flere til”, avslutter Christer.