Usynlig selskap og gjestebud

Usynlig selskap og gjestebud

Det ble tidlig klart for medlemmene i Bø kunst og kulturstrøm, at 150-årsjubileet fro Regines fødsel måtte markeres ekstra. Og hva kunne vel være bedre enn ei skreddersydd jubileumsforestilling i bursdagsgave til Regine Normann?

Når vi skal feire Regine med en teaterforestilling skal det være i hennes ånd. Som en inspirasjon og drivkraft, tenkte vi: Hva slags teater ville hun selv ha laget?

Fotografi av Teaterduoen Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and Found productions.

Teaterduoen Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and Found productions.

Teaterduoen Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and Found productions har tatt utfordringen, og presenterer bestillingsverket: «Usynlig Selskap» – en splitter ny teaterforestilling med nyskrevet musikk, manus og ferske skuespillere fra Bø og omegn.

Med seg på laget vil jentene ha flere dyktige medarbeidere – et navn som folk flest kjenner til, er Svein Spjelkavik. Svein har lang og bred erfaring når det gjelder å legge tilrette for god underholdning for et bredt publikum – bl.a som scenograf for Teaterklubb 81 sine mange forestillinger på Dverberg. Svein vil være scenograf også på «Usynlig selskap». I tillegg kan det røpes at det vil bli nykomponert og skreddersydd musikk til forestillingen; bl.a av Bengt Egil Hansen.

Karakterene i forestillingen er inspirert av de vi møter i Regines egne eventyr og fortellinger. Forestillingen har Regines barndom som bakteppe, men utspiller seg i et tidløst univers der virkelighet og fantasi er like viktig. I Usynlig Selskap reiser vi til Jordas Hjerte med et ønske om å finne hverandre og beholde alt det fantastiske som finnes – og det som ikke finnes. Bli med inn i vårt gryende univers for å feire fantasien og Regine. Vi har satt opp to forestillinger i kultursalen i Bøhallen; en Urpremiere som seg hør og bør – samt ei festforestilling på Regines bursdag; som altså er lørdag 29.juli.

Forestillingen varer i ca. 1,5 time og passer for alle over 8 år.

 

Regines Gjestebud

Etter festforestillingen på lørdag, er alle velkommen inn i Bøhallen til bursdagsfeiring for ho Regine. Her vil vi få servert en velkomstdrink, samt et koldtbord som ikke skal stå noe tilbake for de bordene som ble dekket på Regines tid.

Sigrid Randers-Pehrson vil for anledningen tre inn i rollen som Regine og være vertinne, siden bursdagsbarnet sjøl ikke kan være til stede.

Festlighetene starter med at alle gjestene synger bursdagssangen, skrevet til 150-årsjubilanten av Kristina Johnsen. Regines eget husorkester, musikantene Geir Remen, Viggo Berg, Leif Egil Barth, Royer Larsen, Tor-Håkon Håvardsen og Tim Challman vil spille musikk som seg hør og bør til en slik viktig begivenhet. Gøril Karlsen og Torgeir Thorsen leder an i polonesen, og vi synger og danser ut i de små timer.

Gjestene oppfordres til å finne fram det fineste de har og pynte seg slik de gjorde på den tida Regine arrangerte sine selskap i Kristiania.

 

Som dere skjønner, blir denne kvelden en bursdagsfeiring som er vel verdt å få med seg. Arrangøren tilbyr en helaften, som de tror Regine selv ville vært stolt av, og som vil bli en kveld å minnes for deg som publikum og deltaker. Velkommen til feiring!

 

Om artistene:

Sigrid Randers-Pehrson er oppvokst i Øksnes i Vesterålen. Hun er Nord-Norges eneste profesjonelle folkesanger.

Som utøver har Sigrid for lenge siden tatt steget over i det sceniske – i tillegg til å bare synge har hun hatt roller i flere store produksjoner, blant annet som hovedrolleinnehaver i musikalen «ANNA» av Ragnar Olsen (2009). I høst skal hun igjen spille en scenisk rolle, som hovedsolist i Sortland Kammermusikkseries Edith Piaf-produksjon. Hun er forfatter av sangboka «Kvitare enn svanen» (2003), med utelukkende nordnorsk folkemusikk.

I yrkeshverdagen dreier seg mye seg om undervisning; både av høgskolestudenter, privatelever og elever i grunnskole og videregående skole. Sigrid har også arrangert en del folkemusikk for kor, og er i gang med utdanning som Complete Vocal Technique-lærer.

Geir Remen, Viggo Berg, Leif Egil Barth, Royer Larsen, Tor-Håkon Håvardsen og Tim Challman er til vanlig musikere i Folkebandet TooRaLoo fra Vesterålen. I vel 10 år har gruppa formidla tekster og toner med gjenklang i dette mangfoldige øylandskapet. Noe har kommet med Golfstrømmen vestfra, noe er fra vår egen musikktradisjon, og noe er nytt og heimlaga. Her er krysning mellom americana, folk punk og ballader, og særlig slår bandets hjerte for det irske tonebildet.