Radius: Off
Radius:
km Velg radius
Søk

Klikk på fanene for å lese mer om emnet.

IMG_1395

Haversandøya ved Åsandfjorden. (Foto: Rune Eriksen)

Klikk på de øvrige fanene over her for å se liste over tilgjengelige overnattingsplasser i Bø og lese mer om attraksjoner i Bø.

Bø kommune samarbeider med de andre Vesterålskommunene om turistinformasjon.  Du kan også besøke Visitvesteralen.com for mange gode tips om opplevelser, serverdigheter og overnattingsplasser i nærområdet.

 

Reise til Bø

Hurtigruten
Nærmeste anløp for hurtigruten er Sortland.

Flyplasser
Stokmarknes lufthavn, Skagen: Småflyplass, 77 km (1 t 14 min)
Harstad/Narvik lufthavn, Evenes: Storflyplass, 173 km (2 t 40 min)
(Avstander til/fra administrasjonssenteret Straume)

Flybussen
For å komme til Bø kan du f.eks. ta flybussen til Sortland Bussterminal.

Buss
Bussruter til og fra Sortland Bussterminal.
Det er 56 km fra Sortland Bussterminal til Straume i Bø.

Taxi
Bø Taxi tilbyr transport til lag/foreninger, bedrifter, turister og privatpersoner.
Taxi, stor buss, liten buss, handicap-buss.

 

Fotografi av Fjærvollstranda i Bø i Vesterålen

Fjærvollstranda med utsikt mot Gaukværøya. (Foto: Rune Eriksen)

Bø Museum
Bø Museum ligger i naturskjønne omgivelser ved Vinjesjøen. Besøk den tidligere lensmannsgården Parkvoll med blant annet Regine Normann-utstilling, eventyrskog, rorbu, naust og alveberg. Skulpturlandskap Nordland friluftsgalleri og Mannen fra havet finner du også her. Museumsbutikk med kaffe, bøker og lokalt handverk. Nye utstillinger hver sommer.

 

Strender

Bø har mange flotte strender.
Har du lyst til å bade anbefaler vi Fjærvollstranda, Søbergstranda eller Sandviksanden.

Ta en titt på denne flotte strandvideoen.

 

Fotografi av Guvåghytta i Bø og det tilstøtende området.

Landets vakreste kysthytte, Guvåghytta.
(Foto: Ben-Tommy Eriksen, NorNet AS)

 

Guvåghytta

I en kåring på ut.no i juli 2014 ble Guvåghytta kåret til landets vakreste kysthytte. Det er ikke uten grunn! Guvåghytta på Oksneset ble bygget i 1999, og ble raskt Vesterålen Turlags mest populære hytte. Med robåt og seks kanoer til fritt utlån, klatrevegger rett ved hytta, 15 mål stor eiendom og flere hundre meter til nærmeste nabo, tilbyr hytta både idyll og aktivitet.

 

Fisketur

Informasjon om fiskevatn finner du på GodTur.no
Søk opp Nordland fylke og Bø kommune oppe til høyre. Deretter trykker du på «Turtyper» og haker ut fisketur i menyen til venstre. Nå skal du se en oversikt over alle fiskevatn for kommunen i kartet. Trykk på prikken på det vatnet du ønsker mer informasjon om.

Fjordcamp, Vesterålen Apartment og Huset på yttersiden legger til rette for havfiske.

 

DSC_6759

Midnattsol i Tussen, ved Hovden. (Foto: Aida Kristoffersen)

Sykkeltur i Bø

Opplev Bø fra sykkelsetet. Dette er en fantastisk flott kommune å sykle i.

Fjordcamp har sykkelutleie.

 

Bø kirke

Bø kirke ble bygd mellom 1822 og 1824. Den ble innviet 8. august 1824. Det er en korskirke bygd av tømmer med 370 plasser. Den har fem Lübeck-skulpturer fra senmiddelalderen samt inventar fra 1762. Dette er den sjette kirken som har stått på gården Bø i Bø kommune, i Bø og Malnes sokn i Vesterålen prosti. Kirken ligger vakkert til med utsikt mot Hadseløya og Lofotfjellene.

 

Malnes kirke

Malnes kirke ligger på Eidet, i Bø og Malnes sokn i Vesterålen prosti. Kirken er ei langkirke i tre. Den ble innviet 7. april i 1895 og har 320 plasser. Den første Malnes kirke på Malnes i Hovden ble første gang nevnt i et dokument fra 1589. Den ble revet i 1829 og flyttet til Eidet. Like ved kirken står en bauta over fiskere fra Bø og Malnes som har omkommet på havet. Bautaen ble satt opp i 1943. Kirken ligger vakkert til med utsikt mot Åsandfjorden og Malnesfjorden.

Det finnes mange vakre turstier og turdestinasjoner i Bø. Her er noe for både store og små, uerfarne og erfarne. Vesterålens Friluftsråd har i samarbeid med andre friluftsråd i Norge utviklet et nettsted som heter TellTur.no hvor du finner en fin oversikt over 25 turer i Bø.

TellTur er en applikasjon for elektronisk turregistrering som er utviklet i samarbeid mellom Friluftsrådenes Landsforbund og et utvalg av friluftsråd som vil være blant de første til å ta i bruk løsningen.
Her kan turgåere registrere sine besøk til turmål innen de ulike friluftsrådene og holde oversikt på hvordan egne og andres poeng akkumuleres gjennom sesongen.

 

 

Foto: Rune Eriksen

Bø har overnattings-og serveringssteder som gjenspeiler en natur med stor variasjon. Alt fra reiselivsanlegg med kapasitet for store grupper, til små anlegg med bare et par hytter. Anleggene er spredt over hele Bø.

Dette gir mulighet til at du kan bo nær de opplevelsene du selv ønsker, om det er aktiviteter i fjellet, på havet, gjennom kulturaktiviteter eller opplevelser nær fuglefjell eller i Bøs øvrige rike fugleområder.

 • Ringstad SjøhusReiselivsbedrifter
 • Fjordcamp
 • Vesterålen Apartment
 • Litløy Fyr
 • Skagakaia
 • Åsand brygge
 • Eidet Sjøcamp
 • G. Klausen ANS – Rorbu
 • Sjølyst
 • Vinjesjøen Rorbuer
 • Husvågen sjøhus
 • Hovden skole i regi av Hovden Grendelag
 • Bøstrand skole
 • Guvåg Båt- og Sjøhus
 • Robert Fredriksens Rorbu
 • Kontrast Bar & Restaurant (har også overnatting)
 • Bø hotell (under ombygging 2020)

Åpningen av FriluftsgallerietFriluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland er en permanent fotoutstilling som viser skulpturene i Skulpturlandskap Nordland. Prosjektet er initiert av Bø kommune. Tanken med friluftsgalleriet harmoniserer med selve ideen om Skulpturlandskap Nordland, en samling nåtidskunst ute i det fri i det storartede nordlandske landskapet.  Kombinert med scenen og det nærliggende museet skal området bli et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø. Kjell Erik Killi Olsens skulptur «Mannen fra havet» står også bare noen hundrede meter fra Friluftsgalleriet. H.M. Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland den 24. juni 2015.

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling realisert i perioden 1992-98 og 2009-15. Skulpturene er plassert i landskapet i 35 kommuner i Nordland, i tillegg til en i Troms.

5763248_3075772Prosjektet er produsert av Nordland Fylkeskommune i samarbeid med deltakende kommuner.

Friluftsgalleriet presenterer alle 36 skulpturer og gjør det mulig å oppleve prosjektet i sin helhet. En mer detaljert beskrivelse av utstillingen kan du lese her på norsk, engelsk, og tysk.

Friluftsgalleriet har i likhet med alle skulpturene alltid åpent og er gratis å besøke.

Tilgjengelighet:
Ved Vinjesjøen. Følg skilting til Bø museum, Skulpturlandskap og Friluftsgalleri.
Bø museum som ligger like ved, har åpent i sommermånedene.

Velkommen til en reise i det nordlandske landskapet!

mannenfrahavet

Han er sannsynligvis den mest populære skikkelsen i hele kommunen, selv om det tok litt tid før folk klarte å akseptere ”skabelonen” fullt ut.

Mannen fra havet er en 430 cm høy skulptur i støpejern. I hendene holder han en obelisk-formet krystall. Kunstneren er Kjell Erik Killi Olsen, født 1952 i Trondheim. Han er en internasjonalt anerkjent maler, tegner, grafiker og billedhogger.

Om denne skulpturen sier han at det er en mann som har forlatt havet og nå står på fast grunn. Krystallen er en offergave til hans tidligere bosted. En åpning i ryggen gir en trygg nisje for familien, symbolisert ved en gullfarget kvinne. Figuren skal stå som et fyrtårn og hylle havet, noe plasseringen ytterst i havgapet er med på å understreke, en takk til rikdommen som folk i uminnelige tider har hentet derfra.

Bø kommunes skulptur i Skulpturlandskap Nordland, står plassert på museumsområdet sør i kommunen. Hans markante silhuett på den værharde bergknausen er lett synlig selv på lang avstand. Ta av mot Bø museum. Derfra fører en kort sti til skulpturen.

Ta gjerne turen innom, du også, og erfar selv det spesielle samspillet mellom den vakre naturen og en unik skulptur.

Gravplass i FøreBø har svært mange gamle gravplasser, men få av dem er utgravd.

Gravplassen i Føre er derimot en gravplass der det ble gjort mange, sjeldne funn av godt bevarte gjenstander og skjeletter. Gravplassen er tilrettelagt for publikum og merket med skilt.

De eldste gravene som ble funnet i Føre er fra 300-tallet. Selv om gjenstander og skjeletter er fjernet og oppbevares i Tromsø museum er selve gravene (steinkistene) godt bevart og kan gi deg et innblikk i disse tidlige bøfjerdingene sitt liv.

Det som er særegent med gravplassen er at de gravlagte representerer mennesker fra alle aldersgrupper og fra begge kjønn: Barn, ungdom, kvinner og menn og de eldre.

Alle de gravlagte fikk med seg gjenstander som viste ulike sider av livet.

Les mer på Møte med Vesterålen sine sider.

 

RÆK III (kunstnerisk installasjon)

Havet og kontakten med andre land langs Golfstrømmen har vært en viktig del av prosjektet Kulturløft Golfstrømmen, hvor vesterålskommunene frem mot 2005 vedtok å gjøre et ekstra løft for og med kunst og kultur. Å bruke ting fra fjæra til kunstneriske installasjoner eller utstillinger i de tre ytterkommunene Andøya, Øksnes og Bø var et av flere spennende tiltak.

Torsdag 19. juni i 2003 ble ”Ræk III” avduket av den islandske ambassaderåden Skafti Jónsson i Hovden. Flere kulturelle innslag og et aldeles nydelig vær satte en perfekt ramme rundt arrangementet. Installasjonen er en golfstrøminstallasjon med «ræk» fra fjæra i Hovden og andre steder i Bø samt enkeltgjenstander funnet på Island. Utformingen av installasjonen symboliserer Golfstrømmen og kontakten mellom Vesterålen og andre «golfstrømland» og Island. Billedhoggeren og Andøy-kunstneren Harald Oredam, som hadde den opprinnelige ideen til Golfstrømfeiringen i sin tid, har hatt det faglige hovedansvaret når det gjelder utforming. Monteringsarbeidet har vært utført i samarbeid med Torgeir Thorsen og andre lokale entusiaster. Oredam hadde med seg ei 2 meter høy basaltsøyle fra Island som er en del av installasjonen. Drivtømmer med stokker på opptil 9 meters lengde utgjør mesteparten av materialet i denne installasjonen.