Trivelig og trendy

Trivelig og trendy

Det skal ikke bare bo folk i husan. Heimhusan bidrar med gaver og interiørartikler til et koselig og trivelig hjem. Og hos Lotte blir du i godt humør bare av å stikke innom.

 

Lotte Lockert Johansen (33) er en av mange Bøfjerdinger som har valgt å flytte hjem etter flere år lenger sør i landet.

Det er ny giv i herlige Bø, optimisme og fremtidstro i trygge, gode og vakre omgivelser.

– Jeg skjønte jo at jeg ikke kunne jobbe som interiørarkitekt i Bø. Skulle jeg flytte hjem, så måtte jeg gjøre noe annet. Det å starte butikk opplevde jeg som veldig naturlig, all den tid jeg har tilbrakt mye tid sammen med foreldrene mine i butikk fra barnsben av.

– Da jeg skulle starte egen butikk måtte det være noe i retning av min utdannelse, samtidig som jeg ville gjøre det ordentlig og gjennomført. Navnet Heimhusan kom nærmest av seg selv, perfekt for gave og interiørkonseptet.

– De jeg kjenner og som har startet for seg selv, har tatt gründer-kurs. Det har jeg aldri gjort. Ikke for at jeg intuitivt visste hvordan man driver butikk eller hvordan ting fungerer når man starter opp sjøl. Ikke i det hele tatt, men rett og slett fordi jeg er så heldig å ha folk i familien som mentorer og veiledere. De har vært, og er fortsatt gull verdt for meg. Jeg har hatt helt frie tøyler når det gjelder å utvikle konseptet av hva Heimhusan skal være, og har i tillegg kjent på tryggheten av å være veldig heldig som får lov å drive under den veletablerte paraplyen deres. Jeg hadde aldri klart dette uten dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fotografi av Lotte Lockert Johansen i butikken hennes Heimhusan i Vinjegården Kjøpesenter

Lotte valgte å reise fra Bø og Vesterålen like etter avsluttet videregående skole på Sortland i 2003.

– På dette tidspunktet var jeg veldig motivert for å reise til Oslo for å kjenne på bypuls og livet der. Jeg fikk meg jobb i en barnehage og synes det var helt topp.

Lotte traff mannen i sitt liv, Robert Larsen i Oslo den første høsten. Hun begynte etter hvert ved Norges kreative høgskole, og tok det siste året i Dublin for å fullføre utdannelsen som interiørarkitekt.

– Jeg ble uteksaminert i 2008 og gikk rett ut i jobb. Jeg hadde avtale med et arkitektkontor hvor jeg hadde gjennomført praksis i forbindelse med utdannelsen. Da jeg var ferdig skulle jeg få jobb hos dem. Etter hvert byttet jeg arbeidsgiver, men jobbet som interiørarkitekt frem til at vi bestemte oss for å flytte til Bø, i februar 2014.

– Jeg skulle jo i utgangspunktet egentlig aldri flytte hjem igjen, men da jeg traff Robert var han veldig glad for at jeg kom fra Vesterålen. Det var jo på sett og vis nesten han også. Han har røttene sine fra Raftsundet og Svolvær. Robert var nærmest klar med en gang, mens jeg var den som holdt igjen. Men så ble vi etter hvert foreldre, og da blir jo alt helt annerledes. Da var det som om noen slo over en bryter i meg. Plutselig kjente jeg på at det absolutt kunne ha noe for seg å flytte nordover igjen.

– Det er en prosess, men da vi endelig bestemte oss for å gjøre det, ja da gjorde vi det ordentlig. Vi gikk ”all in” og forstod ikke hvorfor vi ikke hadde gjort det tidligere.

– Det er noe med at man vet hva man har, men ikke hva man får. Vi hadde det veldig greit i Oslo, totalt etablert. Alle vennene våre var der. Vi hadde livene våre der. Men så gjorde vi det, flyttet nordover likevel, og det er deilig. Vi har ikke angret på det valget. Det eneste vi savner er vennene våre i Oslo.

Lotte kjenner på at det er en slags ny trend i Bø, et løft.

– Jeg opplever at det er mange tilflyttere som bidrar i en fornyet tro på fremtiden. En slags bølge av visjoner og optimisme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fotografi av daglig leder Lotte Lockert Johansen hos Heimhusan i Vinjegården Kjøpesenter

Tilbake i Bø etablerte hun gave- og interiørbutikk på 40 kvadratmeter i Vinjegården kjøpesenter. Hos Heimhusan finner du blant annet interiørartikler, gaver, gourmetprodukter, smykker, klær, litt kosmetikk og såper. Blant merkenavnene finner vi Bloomingville, Housedoctor, Basic Apparel, Nicolai Vahè, Tetøsene, Arts&Crafts, Michel Designworks, Zoya og BonDep.

Lotte jobber aktivt for å alltid være oppdatert med det siste, og hjelper deg gjerne med å finne den perfekte gaven. Hun byr også på et bredt utvalg av møbler som kan bestilles.

– Det er bare å ta kontakt. VI kan skaffe til veie alt av designmøbler og belysning.

Lotte er ikke tilknyttet noen kjede. Heimhusan er et frittstående konsept.

– Prismessig opp mot konkurrentene i kjedene registrerer jeg at enkelte av deres produkter selges ut til det jeg kjøper dem inn for. Det er frustrerende. Det er nok en del folk jeg aldri ser i butikken min, og jeg forstår jo hvorfor. Når det er en del ting som er veldig likt i stil og kan kjøpes billigere andre steder. Så er det en del folk som har skjønt dette med en levende bygd og er opptatt av å støtte og er trofast. Heldigvis er det nok av dem, men vi vet hvor vi er. Gjennom vinteren er det ikke så mange kunder i butikken.

– Vi lever av sommeren og julen, det er ingen hemmelighet. Slik er det. Juli er en fest. Sommersesongen starter nok i begynnelsen av juni og varer frem til skolene begynner. I september daler det brått, men i slutten av oktober er vi klare for jula allerede i slutten av oktober.

– Gjennom året merker vi det når det er torsdag. Hyttefolket kommer når det nærmer seg helg. Det er nok ingen tvil om at Bø har fått hyttestatus. Det interessante er at folk som bor nærmere butikker tilknyttet kjedene, for eksempel på Sortland, likevel stikker innom her. De synes det er kult å stikke innom Heimhusan fordi det ikke er en kjedebutikk. Jeg synes det er morsomt at folk legger merke til det. At de har perspektivet. Det er veldig gledelig.

Som interiørarkitekt vet Lotte hva som gjør et rom funksjonelt. En interiørarkitekt sørger for helhetlig planlegging og utforming av rom. Interiørplanlegging sikrer at rom, materialer, farger og møblering sees i sammenheng, og at interiør og arkitektur samspiller best mulig. Lotte er imidlertid veldig ydmyk og oppmerksom på at smaken er som baken.

– Det nytter ikke at jeg sier at det skal være slik og slik for å fungere, og så trives du ikke i det. Men jeg kan gi råd og veiledning. Noen synes less is more, andre vil ha rommet fylt til randen. Også er det slik at enkelte er mer åpen for impulser, råd og vink enn andre.

– Det er nok også en fordel at min butikk ligger vegg i vegg med Happy Homes. Det kan godt være at de får besøk av kunder som ønsker seg interiørveiledning. Det er et gode vi har på huset. Produktene våre er relatert til hverandre, og dette poenget kan vi nok bli flinkere på å markedsføre, sier Lotte som ønsker velkommen innom til en trivelig og trendy handel.

 

Gå til kontaktopplysninger for Heimhusan.