Store planer på Ringstad

Store planer på Ringstad

Store planer på Ringstad

Med Ringstad Sjøhus ønsker Ann Karina og Ian å tilby noe helt unikt i Vesterålen. Hvis alt går etter planen settes spaden i jorda i slutten av juli 2020, og fra juni 2021 kan du leie rom hvor du “ligger i senga rett i havkanten”.

Fra begynnelsen

Ann Karina Jakobsen og Ian Robins fant kjærligheten da de begge bodde i Tyskland. Etter 19 og 20 år i Tyskland var de klare for nye eventyr. De søkte rundt på nettet og valget falt til slutt på Ringstad i Bø. Her var det store muligheter for friluftsliv og padling med kajakk som de begge savnet.

Ann Karina er opprinnelig fra Senja, men har to søstre som bor i Vesterålen og hadde derfor kjennskap til stedet. Samboeren Ian derimot som opprinnelig er fra England, visste ikke mye om Bø i Vesterålen. Nærheten til naturen og en drøm om å starte noe eget sammen med Ann Karina, gjorde at han gladelig ble med. I 2007 overtok de driften på Ringstad Sjøhus, og siden 2012 har det vært bra belegg hos Ringstad Sjøhus, sommer som vinter.

Under Korona

Ringstad Sjøhus hadde fulle rorbuer da Norge stengte ned 12. mars. De skulle sende en gruppe hjem og ønske en ny velkommen da det ble full stopp. Fra 13. mars og helt frem til midten av juni har det stått helt stille. De så seg nødt å permittere ansatte.

– Vi fikk over 700 kanselleringer i denne perioden. Det er mye for en liten bedrift. I juni hadde vi 8% belegg mot normalen som er på 65%, forteller Ann Karina.

Litt etter litt kunne de åpne igjen og det har vært mulighet for å spise på restauranten i helgene i denne perioden.

I slutten av juni kom turistene til Ringstad. Nå er det mange bookinger på de 8 rorbuene og 4 feriehusene. Og restauranten er så og si fullbooket til alle bordsettinger. – Det går som det suser i restauranten. Det har vært få muligheter for drop-in. Nesten alle bordsettinger fra kl 14.00 – 21.00 er helt fulle. Hvis man vil spise middag hos oss må man mest sannsynlig bestille bord, forteller Ann Karina.

Store planer

Ringstad konsept illustrasjon 2020Konseptet til Ringstad Sjøhus fungerer, men de har lenge ønsket å tilby enda mer til sine gjester. Gleden var derfor stor da investor Dag Jakobsen kom på banen. Sammen skal de videreutvikle anlegget med nye boenheter og større restaurant.

– Våre gjester ønsker hotellromfølelsen når de kommer til oss. Voksne par og nordlysturister ønsker halv eller full pensjon. De kommer hit på grunn av aktivitetene og tilbudene våre, men ønsker høyere standard på overnatting og velværesenter, forteller Ann Karina.
Etter planen skal første spadetak skje i slutten av juli 2020. Ny restaurant og nye rorbuer skal stå klare i juni 2021. Da blir det 48 sengeplasser hvorav 24 blir dobbeltrom nydelig utsikt mot den unike skjærgården på Ringstad. Den nye restauranten skal ha et lounge-område hvor man kan lene seg tilbake og slappe av. Samtidig skal den være fleksibel slik at lokalet kan fungere for selskap med inntil 80 gjester. Det skal også tilrettelegges for kurs og konferanse, med muligheter for forskjellige workshoper og et aktiviteter. Her blir det også garderober med dusj for turister som booker turer med båt eller andre aktiviteter.

Spa og velvære

Det blir ikke bare oppgradering på restaurant og overnatting. Til høsten iverksettes byggingen av et velværesenter. Her blir det sauna, jacuzzi og behandlingsrom hvor man kan bestille forskjellige behandlinger. Hvordan driften skal være er ikke helt avklart. Men Ann Karina er overbevist om at dette er noe som nordlendinger kommer til å benytte seg av.

– Det føles veldig bra å starte denne prosessen nå. 2020 er det rette året å gjøre det på. Vi har pushet litt for å få det til gjennomført i år. Høsten ser ikke så lovende ut, når de norske turistene drar blir det veldig stille her. Derfor passer det veldig bra å gjøre det nå. Vi vet hva vi har å gjøre i vinter. Få ferdig de nye byggene og fylle sengene til juni 2021, forteller Ann Karina.

Ann Karina og Ian trives godt med å drive i Bø, og synes det er gøy være utenfor allfarvei. Så langt har det vært mange positive tilbakemeldinger på planene til Ringstad Sjøhus. Noen har vært bekymret for veien inn til Ringstad, men utenom det kan Ann Karina melde om at lokalbefolkningen gleder seg til alt skal stå ferdig.

– Det er én utfordring med å drive turistbedrift i utkanten av Vesterålen. Trafikken kommer ikke naturlig hit. Men det er spennende å tilby noe på en plass som dette. Og vi har troa på at dette skal gå bra, avslutter Ann Karina.