Stolt av jobben sin

Stolt av jobben sin

På 1930-tallet startet Egil Kristoffersen med hvitfiskforedling i Nykvågen i Bø. I dag, nærmere 100 år senere, drives det fortsatt med fisk under navnet hans – i Bø. Eva Maria Kristoffersen har siden 2008 holdt roret i bestefarens bedrift.

I 1966 ble selskapet Egil Kristoffersen & Sønner AS etablert. Opprinnelig drev selskapet både hvitfiskforedling og oppdrettsanlegg, men nye krav i Mattilsynets forskrifter gjorde at slakting av laksefisk og hvitfiskforedling ikke kunne gjøres i samme lokaler. Selskapet valgte å slutte med hvitfiskforedlingen og satse på slakting og pakking av laks. Nå har bedriften gjort dette i over 20 år. I dag er det igjen lov med ulike produksjoner i samme lokaler, bare man kan dokumentere hygiene og skille mellom produksjoner.

Miljøvennlig transport
“Det viktigste for oss er ferdselsåra fra Gullesfjorden og til grensen,” beskriver Eva. “Vi sender også mye fisk med tog fra Narvik. Vi gjør vårt ytterste for å utnytte transportmidlene og bidra til så miljøvennlig transport som mulig. En trailer kan eksempelvis starte i Narvik, levere varer på Rema 1000 på Sortland, komme innom oss og hente fisk og så returnere til Narvik. En perfekt loop.”

EKOS-2Fikk tid til å forberede koronatiltak
Egil Kristoffersen & Sønner hadde en naturlig stopp i produksjonen før covid-19 inntraff i Norge. På grunn av denne naturlige stoppen har bedriften fått tid til å forberede koronatiltakene før oppstart. “Vi har god kontroll på hvordan grupper av arbeidere møtes og deler oss inn i mindre arbeidsgrupper. Hvis én ansatt skulle bli syk og resten av hans gruppe blir satt i karantene, har vi fremdeles nok folk i bedriften til å ta over jobben til denne arbeidsgruppa. Hygienekravene er også skjerpet, med ekstra fokus på håndvask,” forteller Eva. “En fordel for oss som matprodusent er at vi er vante med å jobbe med slike hygienetiltak.”

Måtte selv i karantene
Egil Kristoffersen & Sønner har store lokaler og enkeltkontorer, og har mulighet til å innfri avstandskravet. Etter ei tid med hjemmekontor i starten av koronaperioden, kunne derfor de ansatte komme tilbake igjen. “På grunn av stengte skoler og barnehager måtte også en del ansatte være hjemme. Og alle som hadde vært på reise måtte i karantene, slik det fremdeles er. Jeg var selv på ferie i Australia og gikk rett i karantene og hjemmekontor da jeg kom hjem,” forteller Eva.

Positive til endringer
Det som har vært nytt for bedriften og som de har lært mye av, er det å bruke elektroniske hjelpemidler for å gjennomføre møter og videreformidle informasjon. “Folk har vært positiv til disse endringene,” bemerker Eva. “Tidligere har kanskje mange gruet seg til å lære nye systemer, men nå var det bare å kaste seg ut i det og alle skjønte behovet. Vi måtte lære oss dette.” I midten av mai startet slakteriet opp igjen, og planen er å holde produksjonen i gang til desember.

Folk må ha mat
I 2019 solgte Egil Kristoffersen & Sønner fisk til 34 forskjellige land. Eva forteller at nå begynner det å se positivt ut for laksenæringen igjen. “Resturanter og cateringnæringen har stort sett vært helt stengt, men har nå åpnet igjen. Det er godt nytt for oss.” Spania og Italia er to hardt rammede land som har hatt forskjellige tilnærminger til hvordan de har solgt mat under pandemien. “Vi har primært solgt frossen fisk til Italia, mens Spania har mest tatt imot fersk fisk.” Eva synes det er interessant å følge med på hva som skjer i markedet. På grunn av at flyene har stått på bakken har ikke Asia fått mengden med fisk som de bruker å få. “Men nå flyr godsflyene igjen. Folk må jo ha mat,” bemerker hun.

Mange muligheter
Eva liker å drive fra Bø kommune. “Kundene som sitter rundt om i verden skjønner ikke forskjell på Bø og Oslo uansett,” sier hun og humrer. “Så sant ikke kjøpekraften globalt blir berørt, er det godt å være i laksenæringen,” påpeker Eva, som synes det er viktig å bygge den totale stoltheten over næringen og få formidlet til ungdommen at dette er ei næring med fremtid. “Det er så mange muligheter og forskjellige fagfelt innen fiskerinæringen, og det trengs spesielt fagfolk innen automasjon og IT-kunnskap. Der er det mange spennende jobber,” beskriver den engasjerte daglige lederen.