Startet med arbeidshansker – nå en altmuligbutikk

Startet med arbeidshansker – nå en altmuligbutikk

Arvid startet butikk for 20 år siden hjemme på Lokkøya. Der solgte han arbeidshansker, men det ballet raskt på seg med arbeidsklær, fiskeutstyr, jernvarer og verktøy. I dag finner du Arvids Trading i Steinsvika, hvor han har holdt til de siste 8 årene. Dette stedet var en gammel snekkerforretning, og bygningen bærer preg av det. To skoler i Bø har blitt prefabrikkert her forteller Arvid. Men i dag selges det fiskeutstyr, hageredskaper, og et og annet plaskebasseng for barn. Her er kanskje den eneste i Bø som filer nøkler. Og du får skiftet dekk på bilen din her. Med andre ord får du det aller meste hos Arvid.

Rolig start

Starten på 2020 har vært rolig hos Arvids Trading. Koronakrisen er deler av årsaken til det. Mye av det Arvid selger i første kvartal er fiskeutstyr til turister som besøker Bø. Og siden det har vært mye dårlig vær i januar, har dette vært en ekstra påkjenning for altmuligbutikken. “Disse pengene får vi ikke tilbake, fordi de turistene kom jo aldri”, forteller Arvid.

Tiltak

Tiltak i forbindelse med Koronautbruddet hos Arvids Trading er reduserte åpningstider. Han har ikke søkt om tilskudd fra staten.

“Jeg ser ikke hensikten med det heller. Man må være jurist for å forstå oppsettet. Bedriften min er for liten til å få noe tilskudd, og jeg vet ikke hvordan jeg skal gå fram for å søke”, forteller Arvid.

De små bedriftene får ikke noe fra myndighetene forteller Arvid. Han mener det er vanskelig å komme gjennom nåløyet der, og tror det er de store aktørene som får hjelp fra staten. Han mener at dette med tilskudd kunne vært løst på en enklere måte.

“Det skulle vært en representant for hver kommune. I alle fall en i de små kommunene, som kunne fått ansvaret for å hjelpe bedriftene under denne krisen” forteller Arvid.

Arvids-Trading-2020-2

Ser frem til ferietiden

Fremtiden er usikker mener Arvid. Han håper at mange er turist i eget land i år, og han ser frem til “feriefolka” kommer i sommer. Da vil butikken bli brukt flittig. Han håper på at Bøfjæringene blir flinkere å bruke de butikkene som er i nærområdet.

Arvid oppfordrer innbyggerne i Bø til å kjøpe lokalt. “Hvis det ikke er forretninger i Bø kommune, blir hus og eiendommer verdiløse her. De som har greie på det sier at for hver krone du legger igjen utenfor kommunen din, synker verdien av eiendommen din i hjemkommunen din” avslutter Arvid.