«Sangen fra havet» – ei konsertforestilling kommer til Reginedagan 2016!

«Sangen fra havet» – ei konsertforestilling kommer til Reginedagan 2016!

Foto: Mats Bakken

Pressemelding fra Reginedagan – Maria Solheim kommer!

“Musikken er mitt hav”.

Havet har vært en sentral metafor i Maria Solheims musikk gjennom mange år.

Da hun flyttet fra Oslo til en liten bygd i Vestfold for noen år siden, var det for å komme nærmere fjorden. Hennes siste plate fikk tittelen «In The Deep» og i hennes siste single “Sally Song” beskriver hun livet som en reise på sjøen.

Maria Solheim er oppvokst i Øksnes i Vesterålen, der fiske gjennom generasjoner har stått som en økonomisk og sosial bærebjelke i lokalsamfunnet.

Tre av hennes oldefedre var skippere med egen båt og mannskap. I “Sangen fra havet” får du høre noen av de forunderlige historiene som eksisterer rundt hennes forfedre, nedskrevet av hennes far, forfatteren og kunstneren Villy Solheim. Historiene omhandler tøffe kamper på havet, kjærlighet, lengsel og død. De viser også hvordan det var å være hjemme med små barn, mens pappa er på havet. Nære og tidvis humoristiske skildringer formidlet gjennom Villy Solheims penn.

Konsertforestillingen “Sangen fra havet” er en enkel og ekte forestilling. En far og en datter som forteller og synger. Om havet og menneskene som levde av det. Bø kunst og kulturstrømkomite har i år gleden av å invitere Reginedagans publikum til nettopp denne konsertforestillingen.

Følg Reginedagan på Facebook for å holde deg oppdatert.