Representerer nordens største faghandelskjede‎

Representerer nordens største faghandelskjede‎

Malia i Vinjegården har blitt Happy Homes. Farge- og interiørkjeden vokser. Konseptet vil stort sett være det samme, men enkelte nye kvalitetsprodukter vil dukke opp i butikken og prisene blir enda hyggeligere.

 

Malia har vært en del av Vinjegården fra åpningen i 1998. Franchisetaker Pål Johansen har bygd stein på stein, et livsverk. Nå overlater han imidlertid mer og mer av driften til Robert Larsen (43), som flyttet til Bø for tre og et halvt år siden sammen med Lotte Lockert Johansen.

Robert er født og oppvokst på Greåker, et tettsted mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Hans mor er fra Tengelfjord i Raftsundet og hans far kommer fra Svolvær.

– Jeg har 20 års bakgrunn fra sikkerhetsbransjen før jeg kom hit. Jeg har vært 10 år i militæret, hvorav fem av disse i Libanon, på Balkan og i Afghanistan. Det er en fortid jeg ikke ville vært foruten. Det er veldig greit å få et perspektiv på storpolitikk og hvordan livet kan arte seg i andre deler av verden. Det tror jeg nok de aller fleste i Norge kunne hatt godt av, ikke minst for å være mer takknemlig for det vi har her. Dog er det ikke risikofritt.

– Jeg traff Lotte i 2003 i Oslo. Syv år senere kom det en liten gutt til verden. Etter hvert innså jeg at jobben i militæret ikke var forenelig med familieliv. Det var en fin tid, men det er historie. Jeg var mett på militærlivet da jeg forlot, men er fortsatt veldig opptatt av forsvarspolitikk. Jeg registrerer jo hva som foregår i Norge nå. Forsvaret blir rett og slett rasert. Det er trist.

Etter militæret jobbet Robert 10 år som rådgiver i et sikkerhetsselskap i Oslo.

– Så bestemte vi oss for å flytte. Jeg har egentlig aldri sett på meg selv som en bygutt. Vi sa opp jobbene våre i Oslo og dro nordover. Det var mange som mente at vi var klin gærne, men det får så være. Jeg tenkte at det kunne bli bra. Jeg har jo vært i landsdelen mange ganger før og kjente på at det var veldig trivelig. Det ligger nok i røttene.

Fotografi av etablert et kreativt bord i butikken, det kreative hjørnet hos Happy Homes i Vinjegården Kjøpesenter.

Happy Homes har etablert et kreativt bord i butikken, det kreative hjørnet.

– Det het Malia da jeg kom inn i bildet her, forteller Robert.

Det var Løvenskiold Handel som eide og drev fagkjeden Malia, som nå er nedlagt. I november/desember 2015 ble det inngått en avtale om samarbeid mellom Malia og farge- og interiørkjeden Vakre Hjem. Løvenskiold Handel gikk inn på eiersiden i Vakre Hjem som igjen har slått seg sammen med svenske Happy Homes. To farge- og interiørkjeder som begge har satset på fagkunnskap og lokale butikker med stort utvalg til gode priser. Sammen er de nå dobbelt så store, hvilket gir bedre innkjøp, mer kunnskap, stort utvalg og hyggelige priser på produktene.

– Kjedeleder Kjetil Brandbo traff nærmest ved en tilfeldighet på sjefen for Happy Homes i Sverige. De snakket sammen og fant ut at konseptene egentlig var veldig lik. Om de slo seg sammen, så ville kjeden plutselig bestå av 200 butikker i Sverige og Norge.

– Vi var uansett på søken etter nytt navn, men det tok litt tid. De var egentlig enig i november, men det juridiske var ikke på plass før i april i år. Det har vært litt frem og tilbake med hensyn til navnevalget, men nå heter altså butikken Happy Homes. Her i Bø var vi først ute med omprofileringen.

Robert har rollen som daglig leder, og tar over driften mer og mer.

– Det har vært en bratt læringskurve. Jeg kunne egentlig ikke noe om dette, da jeg kom til Bø. I tiden fram til nå har jeg egentlig hatt mer enn nok med å lære meg konseptet og innhente kunnskap om produktene. Det er et stort fag, men nå har vi fått gjort om butikken og jeg er klar for nye tak, klar for mer konkret drift av butikken. Jeg føler egentlig at vi bare er i startgropen her.

– Pål er fortsatt med, og det er bra. Han slipper nok ikke roret her med det første. Det er jo han som har bygd dette opp. Han har tonnevis med erfaring. Det er veldig greit med en mentor som Pål, absolutt.

Fotografi av diverse gulvbelegg hos Happy Homes i Vinjegården Kjøpesenter.

Happy Homes er nytt i Norge, men det handler fortsatt i hovedsak om maling, gulv og vegg.

– Vi har tilgang på ufattelige mengder og forskjellige typer tapet, egentlig alt du kan tenke deg. Finner du ikke det du er på jakt etter i butikken, i våre produktbøker, så bestiller vi det for deg. Vi har etablert et kreativt bord i butikken, det kreative hjørnet. Vi har også fått et mye større utvalg i gulv. Vi har større utstilling og får tak i det mest, alt til konkurransedyktige priser. Kjedetilknytningen gjør dette mulig, sier Robert.

Happy Homes leverer det du trenger for å male inne eller ute.

– På malingssiden vil det nå komme vesentlig flere Jotun-produkter i hyllene, nettopp som følge av at den nye store kjeden kan forhandle fram gunstige innkjøpspriser. Jotun er markedsledende. Det er viktig å ha dem med her.

Happy Homes – butikken i Vinjegården fremstår også som lett byggevarebutikk, hvilket innebærer at du finner en del verktøy i hyllene her.

Fotografi av diverse maling og diverse tilhørende utstyr hos Happy Homes i Vinjegården Kjøpesenter– Dette har sammenheng med den lokale tilpasningen og ønsker fra kundene med hensyn til produkter i butikken. Vi er for eksempel også litt orientert mot hage og grønt, med et utvalg av gressklippere. Dette er ikke vanlig i kjeden, men jeg har pushet litt på for å få det inn, sier Robert.

Sommermånedene er høysesong for Happy Homes. Bøguiden har vært innom to ganger for å ta bilder hvor butikken nærmest har vært ribbet for produkter.

– Høysesong er moro. Vi er nok veldig væravhengige, men både de som bor her fast og tilreisende til feriehus er flinke til å bruke oss. Folk skjønner nok at det blir langt å dra om vi forsvinner. Det er jo også veldig hyggelig å kunne tilby produkter til konkurransedyktige priser. Og skulle det være slik at kunden spør etter ting vi ikke har, og jeg vet om andre i Bø som tilbyr produktet, ja da anbefaler jeg alltid dem. Vi ønsker oss jo ikke handelslekkasje. Vi må jobbe sammen. Det har vi igjen for.

Fotografi av tepper hos Happy Homes i Vinjegården Kjøpesenter– Jeg tror nok enkelte fikk øynene opp da Elkjøp forsvant. Vi skulle absolutt hatt et el-utsalg av noe slag her. Da hadde vi spart mye handelslekkasje, tror jeg.

– Sesongen begynner så smått å ta seg på tak i påska. Da er det en del tilreisende som oppsøker feriehuset med påfølgende behov for vedlikehold, litt oppussing og lignende. Så drar det seg til og topper seg i sommermånedene. Det roer seg igjen utover høsten. I oktober er det helt dødt, før julehandelen begynner i november. Så er det nærmest helt dødt fra i januar og fram til påske.

Robert jobber vegg i vegg med Lotte.

– Jeg var veldig spent på hvordan det ville bli å jobbe såpass tett opp på hverandre her i kjøpesenteret. Lotte med Heimhusan og jeg her på Happy Homes. Men det har fungert veldig, veldig bra. Jeg er superfornøyd med at det ble slik, i vertfall så langt, sier Robert og smiler.

– Og her i Bø trives vi veldig, veldig godt. Vi har ingen planer om å flytte herfra med det første. Det finnes ikke bedre oppvekstvilkår for gutten vår som nå er 7 år og skal begynne i 2. klasse.

Happy Homes får på mange måter dobbel bunn.

Robert ser lyst på fremtiden og ønsker velkommen innom i butikken i Vinjegården for råd, veiledning og en hyggelig handel.

 

Gå til kontaktopplysninger for Happy Homes.