Bø Kommune (Bievát) kommune i Vesterålen og Nordland fylke ligger på vestsiden av Langøya, Norges tredje største øy.

Bø karakteriseres ofte som perlen i øyriket Vesterålen. Særlig kjennetegnes kommunen av stor variasjonsrikdom i landskap og vegetasjon. Dette er stedet som kan by på frådende storhav og mild skjærgård, kvite sandstrender og fargesprakende myrer, flate moer og alpine tinder. Naturen byr på ekte vare. Her er alltid en sesong for de annerledes naturopplevelsene.

 

fullsizeoutput_152d

Ordfører Sture Pedersen

Antall innbyggere pr. 01.01.18: 2623

Administrasjonssenter: Straume

Ordfører: Sture Pedersen

Kommunevåpen:
En halv båt med mast og råseil i sølv på svart bakgrunn.
Henspiller på kommunens værharde beliggenhet og sagnene
om draugen som farer forbi i sin halve båt.

Bø kommunes nettsider

 

13332822_1040331359365363_9157134517423020142_n

På toppen av Bø kommunes høyeste fjell, Burnestinden.

Kommunens landareal: 246,67 km2.

Høyeste fjell: Burnestinden, 693 moh.

Største vann: Gåslandsvannet, 1519 mål, ca. 1,5 km2

 

 

 

 

 

 

Er du ny i Bø og lurer på hva du skal finne på? Her kommer en liten oversikt over ting og tang man kan gjøre:

Sport og fritidFritidsaktiviteter

I Bøhallen kan du svømme, trene styrke, spille innebandy, volleyball og barna kan drive med turn.

I Bø Musikkforening kan du spille sammen med 40 glade musikanter.

I Korforeningen Varden kan du synge.

Bø ungdomsklubb har et fast tilbud til ungdommer.

Hos FK Luna kan du spille fotball.

BøPuls kan du delta på saltimer med mange flinke instruktører innen spinning, corebar, step, yoga, m.m.

Du kan gå tur i den nydelige naturen. Du finner en oversikt over 25 turdestinasjoner utarbeidet av Vesterålen Friluftsråd. Det finnes langt flere turdestianasjoner i Bø, og etterhvert håper vi å få utarbeidet en større oversikt i en ny turistinformasjon som er under planlegging. Bøfjerdingene er svært glad i fjellet og kan helt sikkert komme med mange tips!

Hvis fjelltur og idrett ikke er noe for deg, kan du kanskje melde deg som frivillig i en klubb/forening? Man kan bli kjent med mange flotte mennesker ved å delta på dugnader. Se oversikt over lag/foreninger her.Friluft i Bø

Ellers finnes det strikkekafeér, sangkor, hundeklubb, kystlag, ungdomsklubb, barneklubb, vel-foreninger, grendelag, husflidslag, m.m.

 

Kultur

Gjennom året er det mange flotte konserter, teater- og kinoforestillinger og kunstutstillinger. Ta gjerne en tur innom biblioteketmuseet, Mannen fra havet og Friluftsgalleriet. Det arrangeres også quiz støtt og stadig rundt omkring i bygda. Følg med på Bøguidens egen arrangementsoversikt.

Reginedagan er en festival som arrangeres i slutten av juli hvert år. Det er en tradisjonsrik, variert og omfangsrik festival, inspirert av Regine Normann, forfatteren som kom fra Bø.

 

Shopping og bespisning

Shopping i BøEr du i shoppehumør har du litt av hvert å velge i her i Bø. Enten det er til hus og hjem, barn, fritidsutstyr, klær, kunst, bøker, kortreist mat, etc. Klikk her for full oversikt over shoppemuligheter. Når sulten tar deg, kan du ta en titt på oversikt over spisesteder. Det arrangeres også kyllingaften på Delfinen Pub og Restaurant nesten ukentlig. Årlig (som regel en lørdag i april måned) arrangeres «Fresk Lørdag» med spennende mat fra alle verdenshjørner.

 

Savner du noe?

Savner du et tilbud her i Bø? Bøfjerdinger er fulle av engasjement og dugnadsånd, og vi er ganske sikre på at du vil finne noen som ønsker å bidra på en eller annen måte hvis du har lyst å starte en klubb/forening eller arrangere noe. Snakk med de du kjenner, ta kontakt med Bø Næringsforening, Bø kommune eller bare spør på Bøguidens Facebookside eller Oppslagstavla for Bø i Vesterålen. Du kan også melde deg inn i Facebookgruppa «Nytilflytta i Bø».