Nært på folk

Nært på folk

I 45 år har Helge Hanssen vært kjøpmann i Bø og han stortrives i den lille kommunen vest i Vesterålen. “Det er folket og kundene her som gjør det,” forteller butikksjef Helge Hanssen ved Coop Prix Straume.

Mye har skjedd siden Hanssen startet sin karriere innenfor varehandelen i 1975. I dag utfører dagligvarebutikkene også bank- og posttjenester for kundene sine, i tillegg til ordinært varesalg. “Det er betyr selvsagt flere oppgaver og litt mer jobb for våre ansatte, men først og fremst er det veldig fint å kunne tilby flere tjenester på ett sted,” sier Hanssen.

I Bø finnes det tre dagligvarebutikker. Omsetningen er nokså god for alle tre butikkene, men markedet har hatt sine svingninger. “Etter at tunnelen i Ryggedalen åpnet i oktober 1980, har omsetningen gått ned. Det har vært en økende trend å handle utenfor Bø kommune,” forteller Helge, “en trend det nok er vanskelig å snu.” Den erfarne kjøpmannen ser likevel lyst på det å drive butikk i Bø. “Bøfjæringene er flinke til å bruke tilbudene i kommunen, men det er klart at vi kan alltids bli bedre på å handle mer lokalt,” sier Hanssen.

Coop-Prix-Straume2,

Sommeren er høysesong for Coop Prix Straume og juli 2020 brakte god omsetning, forteller Hanssen. “Norske turister og de som har feriehus i Bø kommune legger igjen en del penger hos oss. Og det er klart, kommer det en busslast med sultne utenlandske turister, bidrar det også godt,” smiler Helge.

Perioden fra oktober til desember er også en god sesong for dagligvarebransjen. “Julevarene kommer tidligere og tidligere for hvert år, men det er det kundene ønsker. Selve jula er kort tid å selge de spesielle varene og sett fra produsentene sitt perspektiv, er det forståelig at varehandelen må starte salget av julevarer tidlig for at det i det hele tatt skal være lønnsomt,” forklarer Hanssen. Julevarene er kommet til Coop Prix Straume og de ansatte gleder seg til å sette dem ut og lage god julestemning for kundene sine.

Helge trives som daglig leder for Coop Prix Straume, og ser lyst på fremtiden til butikken.

“Det kan godt være at det er enklere å drive butikk på mindre steder hvor det er færre konkurrenter. For meg er det uansett er folket og kundene i Bø som gjør at jeg både stortrives og har trua på å drive butikk her,” avslutter kjøpmannen i Straume.

Coop Prix Straume har åpent mandag-lørdag mellom kl 08.00-22.00.