Med urpremiere på Reginedagan

Med urpremiere på Reginedagan

Reginedagan satser på unge kreative jenter når Regine Normann sitt 150 årsjubileum skal feires i sommer. Nikoline Spjelkavik fra Dverberg og Victoria Røising fra Fredrikstad i Lost and Found productions lager forestillingen «Usynlig Selskap» i Bø.

Forestillingen får sin urpremiere under Reginedagan siste helga i juli.

Inspirasjon fra Japan

Denne uka ble plakaten til forestillinga ferdig. Den er laget av 20 år gamle Olga T. Jelvez, fra Saura i Andøy.

At Olga er et helt spesielt talent er det liten tvil om. Hennes japansk-inspirerte stil er nå med på å forme jubileumsforestillingens utrykk.

– Vi hadde lyst til å sette et litt urbant preg på forestillingen vår. Da vi ble kjent med Olga og hennes kunstneriske uttrykk skjønte vi at vi bare måtte få til et samarbeid. Hennes tegnestil er inspirert av anime-verdenen eller manga, noe som vi synes ble en perfekt match med Regine Normanns nordnorske eventyrlandskap som samtidig er så til de grader internasjonalt, sier Nikoline Spjelkavik.

Helt nytt

Forestillingen er helt ny, og er skapt helt fra bunnen av med nyskrevet manus, nykomponert musikk og spesiallagde filmer.

– Vi er kjempeglade for å ha hatt Olga med på laget i utformingen av karakterene. Ut fra Olgas tegninger skal Anne Kari Spjelkavik skreddersy kostymer til de unge skuespillerne fra Bø som skal spille i stykket, sier Victoria Røising.

En skatt

– Olga har gjort en fenomenal jobb, og virkelig forstått vår kunstneriske visjon. Det er sjeldent å møte noen som både forstår hva prosjektet trenger, og samtidig klarer å sette sitt særpreg på det. Olga er en skatt som vi føler oss heldige som har fått samarbeide med, sier Nikoline.

Ble overrasket

Olga selv ble overrasket over å få oppgaven.

– Jeg fikk jobben gjennom God Strek, hvor Nikoline Spjelkavik kom og fortalte meg om teaterforestillingen de lager, og ville at jeg skulle designe karakterene og lage plakaten. Jeg ble ganske overrasket, sier Olga.

Egen verden

– Det har vært mye arbeid. Jeg har jobbet lange dager i nærmere tre uker med plakaten. Men jeg har frydet meg over oppgaven. Tegning er veldig viktig for meg. Når jeg tegner føles det som om at verden rundt meg forsvinner på en måte, sier Olga.

– Slik jeg vurderer det er Olga en av Nord-Norges beste illustratører. Hun har et sjeldent talent som jeg ikke har sett maken til på mange år, sier designer Svein Terje Kvalvik Eliassen.

P6203158_Cropped_Cropped