Leker, friluft og musikk – Gründer Katie har mange jern i ilden

Leker, friluft og musikk – Gründer Katie har mange jern i ilden

Fra starten

Katie Hanken er født og oppvokst i Minnesota, USA. I 1999 flyttet hun til Norge og i 2004 fikk hun seg jobb i Bø. Siden har hun funnet seg til rette her, funnet kjærligheten og stiftet familie. Hun har nå levd over halve livet sitt i Norge.

Katie har utdannelse innen musikk og underviser på kulturskolen i Bø, men det er lekebutikken Småfisk og sportsbutikken Breitind Sport som tar opp mesteparten av tiden hennes.

Drive i Bø

Breitind Sport ble åpnet høsten 2019, og navnet kommer fra det velkjente fjellet du kan bestige fra Guvåg i Bø. Sportsbutikken deler lokaler med lekebutikken Småfisk som åpnet i 2015. Hos Småfisk finner du blant annet kvalitetsleker i tre.

Sportsbutikken har Stadion-kjeden i ryggen. Dette gjør at Katie har et stort varesortiment til sine kunder. Det som ikke er i butikken, kan hun bestille inn. – Frisbeegolf er noe av det kundene har etterspurt. Det er også økende etterspørsel etter varer som fjellsko, telt og hengekøye, forteller Katie.

Det er i utkantstrøkene man finner de kule nisjebutikkene. Hos Breitind Sport får du den populære Ulvang-genseren med brodert motiv fra Bø.

– Småbedriftene i utkanten er ikke like godt kjent som de store kjedene, men vi gjør ikke dette på grunn av penger, men fordi det er stas. Det er en drøm å drive noe selv, og det føles rett for meg. Det er en jobb hvor man blir kjent med veldig mange. Når kundene kommer inn så hilser man med navnet sitt, og det elsker jeg, forteller Katie.

Smaafisk-Breitinden-Sport (3)

Under korona

Katie synes Bøfjæringene er flinke å bruke butikken hennes. Etter Koronautbruddet har hun blitt klar over hvor viktig hytteturismen har vært for hennes virksomhet. Den utenlandske turismen er ikke så stor i Bø enda, men hun har tro på at dette vil endre seg i årene som kommer.

Breitind Sport hadde en god start da de åpnet høsten 2019. Den gode omsetningen før jul gjorde at de holdt hodet over vann under Kornonakrisen. Katie valgte å ikke redusere åpningstidene. Tiltakene som ble gjort var ekstra hygiene og desinfisering. Det er en rutine hun trives med, og ikke har noe imot å innføre daglig, selv etter pandemien er over i fremtiden. – Jeg har aldri vært så frisk som nå, forteller Katie.

– Jeg er vant til å drive på en liten plass hvor man er nødt til å tenke økonomisk hele veien. Jeg valgte å holde åpent da det sto på som verst. Det var viktig for meg å vise at vi var stabile og at vi var her for kundene våre. I verste fall ville jeg gått uten lønn, men som gründer er man vant til det. Det hadde jeg klart noen måneder, forteller Katie.

Fremtiden

Katie ønsker å videreutvikle Breitind Sport med tiden. Hun ser at det er et behov for guidede turer i Bø. Visit Vesterålen har storsatsing på et prosjekt som heter “Hikers paradise” i Bø. Katie forteller at mange kommer innom Breitind Sport for å slå av en prat om hvor turstiene går.

– Vi kjenner turstiene og vet hvor de går. Det er veldig flott når folk kommer innom oss for å snakke om turmålene sine. Dette er noe jeg ønsker å videreutvikle i fremtiden slik at vi står klar når turistene kommer, avslutter Katie.

Åpningstider sommer 2020

Mandag – fredag: 10 – 16
Lørdag: 10 – 15