Lær mer om fuglene

Lær mer om fuglene

Tjelden er årets fugl 2018, og blir garantert en av fuglene du kan få se på turer fra fjære til fjell med fugleforeninga i april og mai. (Foto: Mareno Leonhardsen)

 

Fugleforeninga i Vesterålen har et aktivt vår- og forsommer-program. Blant annet inviterer de til en rekke lavterskelturer for alle i Vesterålen og Lødingen. Fugle-entusiast Ole Petter Bergland tar oss med på tur fra fjord til fjell i alle kommunene, der vi får lære mer om de fuglene vi treffer på.

Trekkfuglene er på full fart nordover. Du har kanskje allerede sett «årets fugl 2018» – tjelden – i fjæra? Eller venter du kanskje på gravanda? Eller aner du ikke hvordan noen av dem ser ut men skulle gjerne visst det? Uansett kan en tur fra fjord til fjell sammen med Vesterålen fugleforening være noe for deg.

Guide på turene blir Ole Petter Bergland, som kjenner til mange av artene som holder til eller kommer innom Vesterålen i denne tiden. Attpåtil så deler han gjerne av sin kunnskap med alle som er interessert i å lære litt mer om fugl.

Turserien går på søndager, og er innom alle kommunene i Vesterålen og Lødingen i løpet av april og mai. 22. april ses det etter de første trekkfuglene i Bø, fra Guvågfjorden til Haugnesgapahuken.

– Turene er gratis og åpne for alle fugleinteresserte. Vi håper på at riktig mange blir med, sier Bergland.

3. juni blir det pilegrimsvandring i Bø sammen med Vesterålen Turlag. Her går turen den gamle kirkeveien fra Brenna til Bø kirke, med fugletitting underveis. For interesserte kan turen avsluttes med gudstjeneste i Bø kirke.

Onsdag 13. juni går turen til Trollbua på Gimstad i Bø. Her kombineres fugletitting gjerne med blomsterplukk.

Onsdag 27. juni samarbeider fugleforeningen igjen med turlaget. Denne gang drar vi på en kveldsmattur for barn, til Bø jeger- og fiskerforenings gapahuk ved Langvatnet. Her blir det både fiske og fugletitting for de som vil.