Idyll i storslått natur

Idyll i storslått natur

Reiselivsanlegget Fjordcamp ligger idyllisk til i storslått natur med panoramautsikt utover fjorden mot storhavet. Her kan du nyte midnattsolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

Her tilrettelegges aktiviteter og opplevelser for enhver smak, for små og store grupper. Årstidene avgjør hva Fjordcamp og samarbeidspartnerne tilbyr.

Er du på besøk i Vesterålen som campingturist, charterreisende i større gruppe, eller vil du bare utforske området på egen hånd? På Fjordcamp gjør vertskapet uansett sitt ytterste for å få deg til å trives.

I 1996 kjøpte Ottar Bergersen forretnings- og lagerbygg etter nedlagte Kråkberget Samvirkelag. Han ville skape en moderne reiselivsbedrift. Anlegget ble totalrenovert for overnatting og restauranttilbud, og hadde blant annet eget konferanserom med glassmontere langs veggene som inneholdt gamle gjenstander av historisk verdi fra tidligere tiders drift på stedet. Som mange vil huske brant anlegget ned til grunnen, 19. oktober 2000. Millionverdier og uerstattelige historiske gjenstander gikk tapt.

Anlegget ble gjenreist igjen og stod ferdig til påske, våren 2004. Etter bare noen ukers drift skjedde det absurde. Den 7. april dette året, ble Fjordcamp nok en gang rammet av brann. Familien Bergersen var knust, men lot seg ikke knekke. Hovedhuset ble gjenreist og fremstår i dag som formidabelt eksempel på et pågangsmot av en annen verden.

fullsizeoutput_1183

Opp gjennom årene er anlegget jevnlig utvidet med stadig flere hytter. I dag har Fjordcamp totalt 34 hytter. Den største hytta har 10 sengeplasser fordelt på tre soverom. To av hyttene er tilpasset for funksjonshemmede. Anlegget har egne hytter for hund. Totalt rommer reiselivsanlegget sengeplasser for 120 personer. De fleste hyttene har høy standard med kjøkken, dusj og toalett, kabel-TV, gratis Wifi, radio og alt av nødvendig utstyr for selvhushold.

Havfisketurismen har tradisjonelt vært, og er fortsatt, tyngdepunktet i driften. I 2004 ble det etablert et samarbeide med en større tysk reiseoperatør.

– Reiselivssjef Roy Odd Schøyen tok med seg representanter fra operatøren på en befaring i Kråkberget. De likte veldig godt det de så og samarbeidet ble etablert, forteller daglig leder Laila Lauritsen.

– Nå bruker vi fire reiselivsoperatører i forbindelse med formidling av vårt tilbud her i Kråkberget. Tyskerne er den desidert største kundegruppen.

fullsizeoutput_1180

– For to år siden tok vi også i bruk bookingsystemet booking.com. Her skal vi også legge ut båtene våre, sier Laila.

Gamle båter byttes jevnlig ut til fordel for nye. Fjordcamp har nylig investert i fire nye, meget stabile 19 fots aluminiumsbåter med 60 hestekrefters påhengere. Anlegget har også egen handikappbåt.
Fjordcamp tilbyr transport tur/retur mellom alle destinasjoner for fly og Hurtigruta i Vesterålen, herunder Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

– De fleste turistene kommer hit med charterfly og blir gjerne i en uke. Noen blir i 14 dager. De er stort sett hele tiden på havet og fisker, forteller Laila.

Onsdagene er inn- og utlosjeringsdag. Turistene reiser etter endt ferie onsdag morgen. Onsdag kveld kommer nye turister. Gruppene ligger på rundt 30 stykker.

Enkelte dramatiske hendelser har det vært.

– I fjor hadde vi en hendelse med to tyske turister som ikke kom tilbake til avtalt tid. De fikk problemer i tykk tåke. Tommy Bergersen, som har ansvaret for båtene på Fjordcamp, dro ut for å lete etter dem, men fant dem ikke. Først var et Orionfly på vingene for å lete, uten å lykkes. Så ble et Sea King helikopter satt inn i søket. Turistene ble til slutt funnet, tatt opp i helikopteret og brakt inn til Fjordcamp i god behold. De hadde blitt overrasket av tåka, men holdt hodet kaldt og gikk i land på en øy her ut. De var godt kledd etter forholdene og alt gikk bra. De hadde det kjempefint ute på øya, mens vi gikk her og var livredde for dem.

– Det er jo bra at det går bra. Selv om det har vært enkelte episoder, blant annet som følge av tykk tåke, har det aldri gått galt på noe vis, forteller Laila.

fullsizeoutput_1184

Fjordcamp ligger ideelt til for fiske både i fjorden og ut mot storhavet. Det er kort vei til den virkelig store fisken, de store opplevelsene.

Reiselivsanlegget har flere gjestekaier/flytebryggeanlegg, og kan også tilby plasser med strøm.

Fjordcamp har åpent året rundt, men hovedsesongen varer fra 1. mai til 1. september. Belegget om sommeren har i det store og hele vært godt.

– Vi har litt besøk på hyttene våre også på den kaldere delen av året. Vinterturismen er egentlig i ferd med å ta seg noe opp, spesielt etter at vi la oss inn på booking.com. I fjor hadde vi for eksempel australiere på besøk her. 13 dager i desember, i juletiden. De ville så veldig gjerne oppleve Nord-Norge om vinteren. Da måtte vi gjøre litt ekstra stas på dem og pyntet opp i hytta med juledekorasjoner og juletre.

– Vi kommer til å satse mer på vinter- og nordlysturisme. Vi har etablert kontakt med en turoperatør som skal hjelpe oss med dette, sier Laila.

Reiselivsanlegget her egen minibuss, Fjordcampbilen. Denne benyttes blant annet til guidede turer rundt omkring i Bø. Noen velger å farte rundt i bygda på egen hånd. Du kan også leie sykkel på Fjordcamp.

– Ringstad Sjøhus har et glimrende tilbud bygd opp rund sin RIB med safari. Vi kommer ikke til å gjøre noe lignende her. Vi henviser våre turister til Ringstad Sjøhus for fugle- og fotosafari, sier Laila.

Bø kommune er viden kjent for sin helt fantastiske og storslåtte natur, med et enestående turløypenett.

– Dette har blitt veldig populært. Etterspørselen etter midnattsola har gått ned. Nå handler det om fjellturer. Vi tar folk med på guidede turer på etterspørsel, med bestilling på forhånd, sier Laila.

Kurs- og konferansetilbudet på Fjordcamp er helårlig. Her arrangeres det møter for inntil 80 personer, med moderne audiovisuelle muligheter.

– Det har vi en del utleie på. Her går det også i forskjellige typer selskap, slektstreff og andre typer treff, julebord, barnedåp og konfirmasjoner. I sommer skal vi arrangere tre bryllup her. Ingen av dem bor i Bø. Det er gamle slektsrelasjoner som gjør seg gjeldene. Egentlig ligger alt til rette for denne typen arrangementer som gjerne krever litt plass. Vi har plass for opptil 200 personer her.

– Vi er inntil 8 servitører på jobb ved slike anledninger. Utover det er vi er et fast gjeng på fire. I tillegg har tre personer ansvar for å vaske hyttene og hovedhuset. Tommy har ansvaret for båtene og så har vi to hjelpere som vasker båtene og sløyerhuset.

– Det vi får mest ros for her, er renholdet. Det skal vi være god på, sier Laila.

– Vi ser jo at mange av våre besøkende kommer tilbake igjen. De som er her tar med seg inntrykkene og opplevelsene og deler dem med andre. Det er god markedsføring.

Det har ikke alltid vært like enkelt å finne en dyktig kokk, men det har Fjordcamp nå fått på plass.

– Nadja fra Sortland er kjempeflink. VI har matservering fra torsdag til søndag. Med èn kokk, må vi legge til rette for noen fridager. Vi serverer middag på bordbestilling. Utover dette serverer vi naturligvis kaffe og kaker hver dag.

Reiselivsanlegget har god plass til campingvogner og bobiler.

– Vi har plass til 60 campingvogner med strømtilbud for 30. Her har vi et godt tilbud for caravantreff, med eget servicebygg og tømmeanlegg, forteller Laila.

fullsizeoutput_1182

Fjordcamp har bygd sin egen hinderløype av tømmer. Strandvolleyballbanen er et annet herlig tilbud på varme sommerdager.

Her har de faktisk også egen bensinstasjon.

Reiselivsanlegget er barnevennlig og i lekearealet finner vi blant annet, så nær sagt selvfølgelig, en lekegravemaskin.  Fjordcamp har også sin egen lille sandstrand.

– Den får vi mye skryt for. Den er også perfekt for kajakk. Den årlige padlefestivalen ASKR, Artic Sea Kayak Race, benytter seg jevnlig av denne stranden som landings- og utsettingsplass.

Joda, Fjordcamp har så absolutt aktiviteter og opplevelser for enhver smak.

– Hjertelig velkommen til oss, sier Laila.

fullsizeoutput_1171

 

Gå til kontaktopplysninger for Fjordcamp