Høy kompetanse og kvalitetsprodukter

Høy kompetanse og kvalitetsprodukter

Det etableres stadig flere kompetansearbeidsplasser i bygda. Pumpe- og prosessutstyrsleverandøren Froster har Bø som utgangspunkt for satsingen i Nord-Norge og har nå utvidet staben.

 

Froster leverer alt i pumper og prosessutstyr til industri, VVS og landbruk. Selskapet er et norskeid ingeniør- og salgsfirma som tilbyr kompetanse og kvalitetsprodukter for det landbaserte industrisegmentet og offshore installasjoner. Froster har hovedkontor i Bergen.

John Ivar Overholth-Aronsen (46) har jobbet i firmaet fra i 2004. Da ble han leid inn for å jobbe en dag i uka med service og salg fra hjemmekontor.

John Ivar kommer opprinnelig fra Eidsfjorden.

– Jeg begynte som rørlegger i 1990 hos Nilsson avdeling Sortland og tok fagbrev som rørlegger i 1993. I 1996 tok jeg sveisesertifikat på rustfritt og vanlig stål og fortsatte i diverse firmaer fram til i 1998. Da ble jeg ansatt som sveiser og teknisk ansatt i Maritex AS på Sortland. Jeg sluttet der i 2003 og jobbet et halvår som teknisk ansvarlig hos Vesterålen Hermetikkfabrikk før kjærligheten lokket meg til Bø.

Sammen med Maria Overholth-Aronsen har John Ivar drevet gårdsbruk fra hjemgården hennes i Mårsund og fjøset ved prestegården og Bø kirke.

– I november i fjor fikk vi endelig leie prestegårdsbygget slik at vi nå har fått en helt annen og enklere hverdag.

 

Etablering av avdelingskontor

Tilfeldigheter førte til at John Ivar ble engasjert av Froster. Lederen i selskapet antydet i en telefonsamtale overfor lederen i Maritex at de ønsket seg en mann som kunne representere Froster i Nord-Norge. Da kom Maritex-sjefen til å tenke på John Ivar, og dermed var det gjort. Siden har hovedkontoret ønsket ham inn i full stilling.

– Det var en prosess. Jeg hadde jo fulltidsjobb og vel så det som bonde, men 1. januar i 2011 ga jeg etter og tok steget inn som fulltidsansatt, forteller John Ivar.

Avdelingskontoret, i Torgveien 2 her i Bø, dekker landsdelen fra Rørvik i sør og nordover. Froster har service/samarbeidspartnere i hele landet, blant annet Barents Skipsservice i Båtsfjord.

 

Pumpe- og prosessutstyrsleverandør

Froster hjelper kundene sine med alt som skal pumpes. Hovedproduktet er prosesspumper for industrien.

– Vi har nok de største og fleste kundene våre innenfor fiskeindustri, for eksempel Nordlaks, Marine Harvest, Scanbio, Lerøy og Vesterålens.

Froster har spesielt god kompetanse på fortrengningspumper, pumper som lukker et medium inn i et avgrenset volum, for så å presse det ut av utløpet i pumpa. Fortrengningspumper brukes der hvor man har behov for høye trykk, presis dosering eller håndtering av spesielt krevende medier.

– Innenfor fiskeindustrien benyttes gjerne denne typen pumper i forbindelse med ensilasje, forteller John Ivar.

Selskapet tilbyr pumper til de fleste formål innenfor industri, VVS og landbruk.

– Vi leverer for eksempel dykkpumper/kloakkpumper til kommuner rundt omkring i landet.

– Videre levere vi komplette sjøvannsanlegg til både fiskeindustri og annen landbasert industri. Dette omfatter også vakuum pumper for blant annet evakuering av luft.

– Nå griper også behovet for pumper til landbaserte oppdrettsanlegg om seg. Her er det svært store vannmengder som skal flyttes på for utskifting. Det krever store gode og effektive pumper, sier John Ivar.

Selskapet representerer 30 års erfaring og markedsfører seg som en pålitelig partner og leverandør med høy kompetanse.

Froster har et godt lagerhold av kvalitetsprodukter med egen serviceorganisasjon og døgnvakt.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

Froster på Aqua Nor i Trondheim: Fra venstre: Artur Burdek, Daglig leder (Bergen) Frank Christensen, Leverandør-representant Wright Flow Technologies Ltd, UK. Gaute Løvlien, Salg/Teknisk ansvarlig (Bergen/Bø) John Ivar Overholth-Aronsen, Salg/Teknisk (Bø) Yngve Husdal, Salg/Teknisk (Bergen)

Froster på Aqua Nor i Trondheim: Fra venstre Artur Burdek, Daglig leder (Bergen), Frank Christensen, Leverandør-representant Wright Flow Technologies Ltd, UK. Gaute Løvlien, Salg/Teknisk ansvarlig (Bergen/Bø), John Ivar Overholth-Aronsen, Salg/Teknisk (Bø), Yngve Husdal, Salg/Teknisk (Bergen)

Viktig å være synlig

Selskapet deltok nylig på den store Aqua Nor-messen. Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. Årets messe ble som vanlig avholdt i Trondheim spektrum.

– Her deltok også en rekke av våre kunder. Slik ble dette et nyttig og viktig møtested for utveksling av nyheter, erfaringer og andre impulser.

– Samtidig er det viktig å stille på slike messer for å gjøre oppmerksom på tilbudet. Det er fortsatt mange som fremdeles ikke har hørt om Froster og er du ikke ute å viser deg kan du gå i glemmeboka, sier John Ivar.

– Derfor reiser vi også mye for å besøke kunder. Jeg tror nok ikke de andre pumpe-leverandørene har samme reisefrekvens som oss, spesielt i landsdelen. Vi tenker jo at det er greit å ha et ansikt å kunne forholde seg til, ikke bare mail og telefon. Med direktekontakt mener vi det etableres et bedre kundeforhold.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

Gaute Løvlien er teknisk ansvarlig i Froster

Gaute Løvlien er teknisk ansvarlig i Froster.

Utvidet bemanning i Bø

Nå har Froster to ansatte på avdelingskontoret her i Bø. John Ivars kollega Gaute Løvlien (33) flyttet nylig til Bø sammen med sin kjæreste. Gaute kommer fra Bergen, og har frem til nå jobbet i Bergen i flere år på hovedkontoret til Froster.

– Jeg begynte i Froster i 2010. Med unntak av et par år offshore, har jeg vært der siden.

– Kjæresten min, Mathilde Olsen Ilebrekke har konkurrert på telemarkski i en årrekke. Hun la skiene på hylla da årets sesong var over. Da ville vi finne på noe annet. Vi tenkte først på å komme oss litt ut av byen, finne oss et sted i mer friluft. Vi er jo begge friluftsinteressert.

– Så kom vi til å tenke på Bø. Vi var her på besøk i fjor høst, i forbindelse med jobben, og her er det utrolig flott. Jeg satte meg ned med sjefen og spurte om det kunne være muligheter for en utvidelse av distriktskontoret her og det stilte han seg positiv til.

– Så gikk det slag i slag, og nå er vi her. Vi har leid hus av John Ivar. Mathilde er nyutdannet lærer og har fått seg jobb på Steine barneskole. Vi har fått det som plommen i egget og har gitt dette et år, så får vi se, sier Gaute.

– Jeg er sterk i troen på at de kommer til å bli. Det er jo vesentlig mindre regn her enn i Bergen, sier John Ivar og ler godt.

 

Gå til kontaktopplysninger for Froster.