Den gode naboen i Bø

Den gode naboen i Bø

Da samvirkelaget la ned i 2001 kjøpte Ståle André Hansen og Per Arne Jacobsen bygget, og startet et nytt selskap. Beate Ingebrigtsen var lei av å jobbe i forskjellige vikariater, og ringte derfor Ståle André for å høre om de hadde jobb å tilby henne. I dag sitter Beate som aksjonær og daglig leder av Joker Bø.

“Det er mer travelt nå etter koronautbruddet kom til Norge. Vi har alltid hatt varekjøring, men nå har vi mer vareutkjøring enn tidligere. Vi har faktisk hatt hjemkjøring av varer i over 19 år, og har 20 års jubileum i 2021,” forteller Beate.

web--3s

Slagordet til Joker er “Den gode naboen”. Joker Bø stiller opp for kundene sine. “Vi gjør alt for dem. Vi kjører varene hjem, setter de på kjøkkenbenken, og noen ganger setter vi de til og med i kjøleskapet for kunden.” Joker Bø har mange gode og trofaste kunder, og de er glade i disse. Beate legger ikke skjul på at de også er avhengig av dem for at butikken skal holdes åpen.

24. mai 2018 flyttet de inn i helt nytt bygg og det er de fornøyde med. Det gamle bygget var nedslitt og utdatert. Nå er det en helt ny hverdag, og kundene har gitt uttrykk for at de trives godt i den nye butikken. Det ble også gjort plass til en kafékrok i det nye butikklokalet. Dette var Beate veldig opptatt av å få til, og synes det er veldig koselig når folk benytter seg av denne. “Her kan du få kjøpt deg noe å spise og drikke. Og denne er selvfølgelig åpen i hele åpningstiden til butikken.”

Det var en del hjemkjøring i starten av koronakrisen, men nå har kundene vendt tilbake i butikken. Beate synes kundene er flinke med tiltak for å hindre spredning. De bruker håndsprit og hansker når de går inn og ut av butikken, og holder avstand. Hun føler seg trygg på jobb. “Nå blir man satt mer pris på. Og det er et veldig viktig yrke som folk kanskje har tatt litt for gitt før.”

Mange savnet nok hyttene sine i perioden hvor alt var nedstengt. Beate forteller at de som har hytte og feriehus i Bø kom til kommunen med en gang myndighetene åpnet for det. “Når de kommer til kommunen, kan de bestille varer hos oss og vi kan bringe det til dem når de kommer frem”, forteller Beate. Hun satser på at det er mange som vil feriere i Norge, og tar turen til Bø i sommer.

I det nye butikkbygget er det 2 utleierom. Et hotellrom med sengeplass, kjøkkenkrok og et stort bad og et servicerom med vaskemaskin, tørketrommel, dusj og toalett. Disse utleierommene er perfekte for sykkel og bobilturister. Utenfor butikken finner du også bobilcamp med tømming og strøm.

Joker Bø har utvidet åpningstid sommeren 2020 fra 01. juli – 08. august og har åpent mandag – fredag 08.00 – 21.00 og lørdager 08.00 – 20.00.