Fjordcamp rigger for fremtiden

Fjordcamp rigger for fremtiden

For Fjordcamp i Bø, som for reiselivsnæringa forøvrig, var det nervepirrende stille i starten av sommeren 2020. “Men da fellesferien startet var det som å slå på en bryter,” forteller daglig leder Laila Lauritsen.

I 1996 kjøpte Ottar Bergersen det gamle Samvirkelaget på Kråkberget og bygde det om til den moderne reiselivsbedriften Fjordcamp, med overnatting, restaurant og konferanselokaler. Fremtiden så lys ut for den nyopprettede bedriften, men de første årene skulle virkelig bringe alvorlige hinder på veien. I 2000 traff tragedien Fjordcamp. Hele anlegget brant til grunnen. Bergersen måtte bygge opp alt på nytt. Bare fire år senere brant det igjen. Bergersen ga seg ikke og gjenreiste det som hadde blitt skadet. “Det er ingen tvil om at det anlegget som står her i dag er et resultat av vilje og engasjement for bedriften og for reiselivet i Bø,” sier Lauritsen.

Fjordcamp består i dag av kurs- og konferanselokaler, 35 hytter og 60 plasser for campingbiler og vogner. Hos Fjordcamp kan man også leie fritidsbåter. Turister, arbeidere og bedrifter finner veien til Fjordcamp året gjennom. Laila Lauritsen, opprinnelig fra Hurum i tidligere Buskerud, ble daglig leder på Fjordcamp i 2002, men har bodd i Bø siden 1989. “Jeg kunne ikke tenke meg å bo noen andre plasser,” sier Laila på kav nordlending.

Fjordcamp01

Å drive reiselivsnæring involverer alltid en viss risiko. Likevel skulle det komme som et sjokk at en pandemi var det som skulle sette hele næringa i krise. Mange reiselivsbedrifter har sin høysesong på sommeren. Også Fjordcamp gikk en usikker tid i møte. “Mange arbeidere bruker Fjordcamp som base underveis i året og høsten er alltid fylt opp med kurs og konferanser, så vi så ikke altfor mørkt på det. Men det var i overkant spennende ei stund,” forteller Laila. Fjordcamp fikk mange avbestillinger fra faste samarbeidspartnere i Østerrike og alt av fisketurisme, samt sykkelturisme med samarbeidspartner Discover ble avlyst. “Vi savna de gjestene som kommer hit år etter år. Vi har blant annet noen faste gjester fra Tyskland. Familier som kommer til oss og er her i to uker hvert år. Det er alltid veldig hyggelig,” forteller Laila.

Etter hvert som Norge åpnet igjen begynte aktiviteten likevel å ta seg opp. “Endelig begynte turistene å komme til Fjordcamp og Kråkberget. Gjestene kom hovedsakelig fra Finland, Tyskland og Nederland og de aller fleste kom for å gå på fjellene i Bø,” forteller den daglige lederen. Og i fellesferien tok helt av for Fjordcamp. “80 prosent av gjestene var nordmenn. De som var her skrøt veldig av Vesterålen og ville komme tilbake. Det er veldig godt å høre med tanke på den spesielle tida vi har stått i og fortsatt står i.” Sommersesongen 2020 er vel overstått og høstsesongen godt i gang på Fjordcamp. “Vi er et godt team her. Alle er flinke til å ta ansvar. Og så deler vi den samme gleden: Å se gjestene våre kose seg og ha det godt hos oss,” smiler Laila.

Den daglige lederen på Fjordcamp har stor tro på samarbeid i tida som kommer. “Jeg ønsker meg enda mer samhold mellom reiselivsbedriftene i Bø og gjerne enda flere møter i Bø Næringsforening. Koronakrisen har satt oss litt på pause, men nå har vi våkna igjen,” påpeker Laila, som tror reiselivsbedriftene i Bø vil dra nytte av å markedsføre seg selv enda bedre. “Hva om vi gikk sammen og fikk laget en reklamefilm om turisme i Bø? Hadde ikke det vært fantastisk?” legger den entusiastiske Bøfjæringen til. “Vi vet ikke hvordan tida og årene framover blir. Det er viktig å brette opp ermene og finne fram potensialet i bedriftene, i kommunen vår og i Vesterålen – og vise oss mye mer fram.”

Fjordcamp02