– Du kan stole på fagfolk

– Du kan stole på fagfolk

Bygger’n Eidet, med daglig leder Øyvind Gaasland i spissen, hjelper deg med alt som tenkes kan om prosjektering, bygg, trelast, byggevarer og inventar. Ja, til og med utearealet.

 

Per-Arne Jakobsen etablerte Bø-Tre AS i 1996. Fra en forsiktig start i en tidligere kolonialforretning har selskapet gradvis utviklet seg til en solid bedrift med nærmere 25 millioner kroner i omsetning.

Bø-Tre AS er tilknyttet Bygger`n, en landsdekkende byggevarekjede med en sisteleddsomsetning på 4,2 milliarder kroner og 100 butikkmedlemmer fra Kristiansand til Vadsø.

Bygger’n Eidet har et rikholdig sortiment. Trelast, vindu, isolasjon, betong, maling, taktekke, kjøkkeninnredning, hagemøbler, verktøy, festemidler. Listen over byggevarer er svært langt.

Varesortimentet spenner i utgangspunktet over utrolige 22.000 forskjellige artikler. Byggevareforetningen på Eidet har riktignok ”bare” 5.000 forskjellige artikler tilgjengelig på sine 1.000 kvadratmeter, men de ansatte er ikke rådville om du har spørsmål og trenger hjelp på det enorme fagfeltet. Du kan stole på fagfolk, sier Bygger`n.

Utvendig fotografi av Bygger`n Eidet

Ny daglig leder

I fjor høst tok Øyvind Gaasland (45) over roret som daglig leder. Øyvind har 22 års erfaring som tømrer.

Etter allmenfaglig gymnas med samfunnsfaglinja ved Tyrifjorden videregående skole tok han grunnkurs tømrer på Melbu, før han fortsatte på VK 1 tømmer i Tromsø.

– Jeg flyttet hjem igjen til Øyjord i 1992. I stedet for lærlingetid jobbet jeg 1 år som fast vikar i 80% stilling på ungdomsskolen. Så fulgte 16 måneder i siviltjenesten med arbeide i Radio Bø, forteller Øyvind.

– Etter siviltjenesten begynte jeg som trappesnekker, i selskapet og trappefabrikken Norgestrapp ved Steinesjøen. Det likte jeg godt. Dette var finsnekring, det samme som jeg hadde lært på skolen, med de samme maskinene som vi hadde på Melbu. Den fabrikken gikk imidlertid konkurs fordi vi for det meste solgte trapper til Tyskland. Svak kursutvikling på tyske mark sparket føtter på selskapet.

Etter dette etablerte Øyvind Byggteam AS sammen med byggmester Arne Johan Jakobsen og Ivan Andreassen. De holdt det gående til årskiftet 2003/2004. Da startet Øyvind for seg selv med firmaet Tømrer Ø Gaasland AS.

– Mitt første oppdrag var det nye studioet til Radio Bø, i de gamle banklokalene.

– Innledningsvis gikk det mye i vedlikeholdsoppdrag, men etter hvert fikk jeg andre snekkere med på større oppdrag, tilbygg og hus.

– I 2008 spurte Per Arne Jakobsen meg om vi skulle samarbeide, og det takket jeg ja til. Bø-Tre AS kjøpte opp selskapet mitt, overtok alt av aktiva, ordrereserver, bil og det hele og ansatte meg.

I 2014 ble Øyvind forespurt om han kunne være interessert i å overta som daglig leder, noe han gjorde i fjor høst. Nå har Øyvind også tatt eksamen som tømrermester, en utdannelse over to og et halvt år som han har tatt ved siden av jobben.

Legger alt til rette fra A til Å

Tidligere hadde Bø-Tre AS egne snekkere ansatt i selskapet. Etter at Øyvind overtok rollen som daglig leder har selskapet lagt entreprenørvirksomheten med opptil fire snekkere til side. Oppdragsmengden i kommunen sett under et er likevel den samme. Det selges like mye material som før.

Odd Harry Ellingsen jobber fast for Bø-Tre som underleverandør på mindre oppdrag som reparasjoner og rehabilitering.

– På større oppdrag samarbeider vi gjerne med litt større selskap, for eksempel Sundshammarn, Swelit, Ringstad Bygg og Montasje og Glass og Snekring med Brent Gooding i spissen. Vi prosjekterer, beregner og leverer. De monterer.

– Dog må jeg få understreke at vi organiserer og legger alt til rette for byggeprosjekter fra A til Å, fra byggesøknad og tegninger til ferdig bygg. Vi skal blant annet levere et hus i vinter i samarbeide med Sundshammarn.

– Da jeg kom inn på kontoret her ble det viktig for meg å få til et godt samarbeide med det som vi kaller proff-kunder, folk med utdannelse og erfaring. Det ble viktig å få til et godt samarbeide med profesjonelle snekker-firma i bransjen slik at vi kan få levere og de kan få snekre. Vi la entreprenørvirksomheten til side for å unngå å komme i unødvendig konkurranse med dem.

Fotografi av materiallageret til Bygger`n Eidet

Forhandler hus, hytter og garasjer

Bygger`n forhandler hus, hytter og garasjer fra Hiba Hus, et solid merkeprodukt etablert i 1969. De peker på at lang erfaring og krevende klima har gjort dem flinke til å lage gode og funksjonelle løsninger. Dette gjør at du som skal bygge arkitekttegnet hus, ferdighus, hytte eller garasje får akkurat det bygget du ønsker deg. Hiba Hus leverer hus i fire stilarter. Tradisjon, klassisk, nostalgi og moderne.

– Vi tegner også selv, forteller Øyvind.

– Det er knallhard konkurranse i denne bransjen. Vårt konkurransefortrinn skal ligge i god service. Vi har et bredt og stort materiallager og et bredt sortiment i butikken. Vi prosjekterer, tegner og ordner med søknadspapirene. Våre ansatte har lang byggevareerfaring og er gode på å forklare hvordan ting kan og bør gjøres.

– Jeg har stor tro på fremtiden her. Prisene presses opp fordi det er for få hus i Bø nå. Brukte hus selges til priser man bare kunne drømme om for 5 år siden. Prisene er på vei opp til et nivå hvor det lønner seg å bygge nytt.

– Om du må ut med 2 millioner kroner for et hus som er bygd på 70-tallet og du kanskje må pusse opp for 1 millioner kroner til, da kan du likegodt kjøpe nytt hus til 3 millioner. Det er fortsatt få som tør satse på nybygg, men det vil bli flere, det er jeg overbevist om.

– Tomteprisene er også på vei opp. Arealplanen legger begrensninger på hvor du får bygge og nå vil gjerne folk bygge med god utsikt ved havet. Kostnadene med tomt og oppbygging av denne sparer du ved rehabilitering av eldre hus. Med rehabilitering er imidlertid snekkerkostnadene 2/3-deler av kostnadene. På nye hus er snekkerkostnadene om lag halvparten, sier Øyvind.

Fotografi av kjøkkenutstilling hos Bygger`n Eidet

Leverer også inventaret 

Bygger`n Eidet lever ikke bare selve bygningen. De leverer også inventaret, for eksempel kjøkkenet. Enten du velger et flatpakket kjøkken eller et møbelkjøkken hjelper Bygger`n deg med din totale kjøkkenløsning fra gulv til tak. Byggern tilbyr kvalitetskjøkken fra Marbodal. Besøker du butikken, vil du finne en kjøkkenutstilling og kjøkkenkataloger

Innvendig fotografi fra butikken til Bygger`n Eidet

– Vi leverer det meste, sier Øyvind, og det stiller også store krav til våre ansatte. Forventingene fra kundene er høye. Vi skal kunne alt om maling og forarbeidet, hvilken type som skal brukes inne og ute, hva som er akrylbasert, vannbasert og oljebasert. Vi skal kunne alt om grønn og blå Bosch. Verktøysortimentet ellers er svært omfattende. Vi skal kunne alt om festemidler, hvilket beslag en skal feste forskjellige ting i. Alt om skruer og spiker, stålkvalitet, om størrelser og dimensjoner. Vi leverer vedovner og de ansatte må kunne svare for tilbudet fra Jøtul og Dovre, om brannvegg og tilknytning til pipe. Vi leverer det meste i gulv og de ansatte må svare for parkett, høytrykkslaminat eller vanlig laminat, fuktighet, osv. Vi leverer alt som trengs til våtrom og VVS og dette krever kunnskap om rør, avløp, drenering, om flis og flislegging, panel og baderomsplater. Og tar vi turen ut i hagen, så leverer vi også plenklippere, hagemøbler, og annet hageutstyr.

– Vi har egentlig for liten utstillingsplass til alt og får nok ikke bygd ut mer butikkplass, men vi planlegger en lagerhall til, sier Øyvind og smiler.

– Om jeg ser inn i glasskula er fremtidsutsiktene gode. Det er liv laga i Bø og alle som skal bygge og bo her er hjertelig velkommen til oss.

 

Gå til kontaktopplysninger for Bygger`n Eidet.