Deltok på fylkesmønstringen for UKM

Deltok på fylkesmønstringen for UKM

I helga var ungdommer fra Bø og alle de øvrige kommunene i Nordland samlet til UKM fylkesmønstring i Bodø.

UKM (Ung Kultur Møtes) er et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Ungdommene fra kommunene i Vesterålen innledet fylkesmønstringen med en konsert i kulturfabrikken for et par uker siden.

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Noen får også mulighet til å representere UKM som ambassadører utenfor landets grenser.

Fylkesmønstringen gikk av stabelen i helga med totalt 84 innslag fordelt på 4 forestillinger i konsertsalen i Stormen kulturhus i Bodø. Fra Bø deltok gruppen Reggis, bestående av Frank Søberg på gitar, Kjetil Paulsen på piano, Regine Strangstad på vokal, Richard Eriksen på trommer og Trym Sommerseth på bass. Alle er elever ved Bø ungdomsskole. De framførte ”Hymn for the Weekend” av Coldplay. Therese Vikan, som til daglig går i 7. klasse ved Steine barneskole, fremførte ”Har du fyr” av Ola Bremnes. Bøfjerdingene høstet stor applaus og skryt for sine innslag.

Her er innslaget til Reggis:
http://tv.ukm.no/fylke/nordland/2017/9858-Reggis/

Her er innslaget til Therese Vikan:
http://tv.ukm.no/fylke/nordland/2017/9912-Therese-Vikan/