Butikk for enhver anledning

Butikk for enhver anledning

Huldrehjørnet har fått nye eier. Konseptet skal videreføres og tilbudet skal utvides.

 

Tone-Lise Eilertsen (60) overtok blomsterbutikken Huldrehjørnet på Straume etter Vigdis Fjærvoll, 10. august.

– Det vil nok bli en merkedag de kommende årene. Det kommer til å bli den store huldredagen. Det vil jeg bruke for det som det er verdt, sier Tone-Lise og ler godt.

– Huldrehjørnet er et morsomt navn som det kan gjøres spreke ting med. Folk kaller gjerne Vigdis og meg for gammel-huldra og ny-huldra og det omtaler vi også oss selv som.

– Men det er jo et langt navn som ikke alltid er like enkelt å bruke i markedsføring, så det vil nok kortes inn der det kan, for eksempel i e-posten som nå er huldra@vkbb.no. Huldrehjørnet er nok kjent i Bø i vertfall, men det spørs hvor kjent det er ellers, sier den nye blomsterbutikkinnehaveren.

Tone-Lise kaller seg for bøfjerding, men er født og oppvokst i Salangen i Troms. Hun kom til Bø sammen med sin mor Jarly og søsken på begynnelsen av 60-tallet. De slo seg da ned på Forøya.

Som mange andre bøfjerdinger reiste hun etter hvert sørover. Tone-Lise har bodd flere år i Stavanger og jobbet der under det store oljeeventyret, men gikk lei av storbylivet og flyttet nordover igjen til Bø på 80-tallet. Hun flyttet så til Stokmarknes hvor hun har bodd de siste 25 årene før hun igjen kom tilbake til Bø i sommer.

– Det føles veldig godt. Har man først opparbeidet seg et nettverk, så er det der for alltid. Det er det fine med Bø. Det var på plass da jeg kom tilbake hit. Veldig deilig. Det har jeg ikke opplevd noen andre steder som jeg har bodd. Selv om jeg er alene i dag, så er jeg ikke alene likevel. Jeg har mange rundt meg.

– Vigdis har jeg hatt kontakt med i alle år etter at jeg flyttet nordover fra Stavanger. I fjor spurte hun meg om jeg kunne tenke meg til å overta butikken, fordi hun nærmet seg pensjonsalder og ville ha litt mer fritid. Til å begynne med var jeg ikke så veldig interessert. Jeg hadde jobb på Stokmarknes hvor jeg de siste årene har drevet hotellet. Men det var også en jobb som krevde meg 24 timer i døgnet og det begynte å bli ganske slitsomt, det også.

– Jo mer jeg tenkte på forespørselen fra Vigdis, jo mer slo det meg at dette kanskje var en mulighet til å komme seg videre, med noe annet. Da var jeg også interessert i å flytte fra Stokmarknes. Så da kontaktet jeg Vigdis og sa at jeg gjerne ville komme og være litt sammen med henne i butikken for å kjenne på om dette var noe som passet for meg. Når jeg først bestemte meg for det, så tok det ikke så veldig lang tid før jeg valgte å gå for dette. Jeg sa opp jobben på Stokmarknes og fikk ganske raskt salg på huset mitt der som jeg hadde pusset opp en del de siste årene. Det var jo en betingelse for at jeg kunne overta og kjøpe butikken her. Det var eneste måten å gjøre det på, selge det jeg hadde for så å starte på nytt, forteller Tone-Lise.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

IMG_1968

Huldrehjørnet er først og fremst en blomsterbutikk. Her får du blomster til alle anledninger, men i tillegg selges det garn, gaveartikler og smykker.

– Jeg viderefører det samme konseptet som Vigdis hadde, men jeg vil nok tilføre en del andre ting for å få flere ben å stå på. Vi får se hvordan det blir den nærmeste tiden. Jeg må kjenne litt på tilbud og etterspørsel. Hva som kan være aktuelt. Nå utvider jeg i første omgang på garnsiden med tilbehør, strikkepinner, knapper og lignende.

– Beliggenheten er god. Det er jo ikke noen ulempe med lokaler her, like ved og i samme bygg som Coop Prix. Nå er det nye eiere på bygget og fremtiden er i så måte litt usikker med hensyn til leieavtale. Jeg håper jo på å få fortsette å være her.

– Vi har mange gode kunder på Huldrehjørnet. Det setter vi naturligvis stor pris på. Vi ønsker å levere kvalitet og er der for våre kunder til jul, påske, farsdag, morsdag, gebursdag, bryllupsdag, kjærestedager, glade dager og ved triste anledninger. Her bestiller du kranser, kistepynt og dekorasjoner. Vi kjører ut blomster til hele bygda på bestilling, sier Tone-Lise.

Huldrehjørnet er ikke tilknyttet noen kjede, men Tone-Lise mener de absolutt er konkurransedyktig med tilsvarende butikker og oppfordrer alle til å handle lokalt.

– Det er viktig at bøfjerdingene er seg bevist det tilbudet de har her. Den dagen blomsterbutikken ikke er der mer, må folk kjøre til Sortland. Selv om kolonialbutikkene selger blomster, får du ikke dem til å lage dekorasjoner. Vi leverer skreddersydde løsninger på bestilling.

– Det er så absolutt et spennende prosjekt jeg har begitt meg inn på. Det er så variert, veldig mye. Vi er ute i distriktet. Det handler om å knytte de riktige leverandørene til seg med hensyn til kvalitet, pris og frakt. Jeg er aldri arbeidsledig. Det går i ett, gjerne kvelder og helger med.

– Nå har jeg drevet butikken et par måneder. Med unntak av regnskapet tar jeg meg selv av det øvrige kontorarbeidet også. Det er fortsatt en del ting som skal på plass. Når det er gjort, får jeg kanskje senket skuldrene noe for å jobbe mer normalt. Det er krevende, men det kjennes riktig ut så langt.

– Det er rikelig å gjøre, samtidig som det er mer behagelig å forholde seg til èn ansatt sammenlignet med tidligere hvor jeg har hatt ansvar for over 30. Den erfaringen er veldig god å ha med seg. Jeg har også tidligere arbeidet som tillitsvalgt og har kjent på hvordan det er å sitte på begge sidene av bordet, sier Tone-Lise.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

IMG_1966_2

Lill Tove Englund Jakobsen er deltidsansatt som butikkmedarbeider.

– Hun har vært her i over 6 år nå og kjenner kundene våre godt. Lill Tove er også meget dyktig på garnsiden. I tillegg stikker Vigdis fortsatt innom og hjelper til fra tid til annen, spesielt i forbindelse med større bestillinger. Det er veldig fint å kunne støtte seg på hennes erfaring. Hun har jo hatt denne butikken i over 8 år.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

IMG_1969– Det blir spennende fremover. Bø er jo ikke noe stort sted. Det er et begrenset antall innbyggere her, men jeg synes bøfjerdingene er flinke til å bruke butikken og tilbudet vårt. Vi har jo da også mye forskjellig for nesten alle aldersgrupper. Det være seg interiørartikler, tekstiler, småmøbler, lamper og diverse. Det kommer hele tiden inn nye ting. Jeg forsøke å unngå å ta inn for mye av hver sort for å unngå at alle ender opp med de samme tingene.

Fotografi av smykker i butikken til Huldrehjørnet på Straume i Bø.

– Det er en klar fordel å kjenne til hva som er på gang i bygda slik at vi kan forberede oss. Jeg vil i så måte oppfordre folk til å tipse oss, slik at vi kan være forberedt på et eventuelt behov for ekstra blomster. Med et lite varsel på forhånd har jeg muligheter til å få inn de tingene som ønskes slik at jeg har det på plass den dagen det skjer. Det tar litt id å få tak i blomster og plutselig kommer en stordag eller lignende litt brått på. Med et lite tips en god uke i forveien kan jeg i større grad garantere et godt tilbud.

På hverdagene har Huldrehjørnet åpent fra 10 til 16.30, slik at kunder i arbeide får anledning til å stikke innom etter deres arbeidstid. Lørdager har butikken åpent fra 10 til 14.

– Åpningstidene er erfaringsbasert på etterspørsel, men de er ikke eksakte. Det hender seg at jeg åpner dørene litt før, og jeg jager jo ikke kundene ut når klokken er der i henhold til opplyst stengetid. Åpningstidene er nok mer å forstå som hovedåpningstider, sier Tone-Lise som ønsker hjertelig velkommen til en hyggelig handel.

 

Gå til kontaktopplysninger for Huldrehjørnet.