Med Bromles Kiosk tok Kenneth livet tilbake

Med Bromles Kiosk tok Kenneth livet tilbake

Med Bromles Kiosk tok Kenneth livet tilbake

Kioskvarer, kaffe, milkshake, fløyelsmyk softis og deilig mat fra grillen. Kanskje skikkelig husmannskost også. Alt dette får du hos Bromles Kiosk og Grill/Diner i Bø, servert av den alltid blide Kenneth “Bromle” Knedahl.

Fra Hamarøya til Bø

Kenneth bodde de syv første årene sine i Skutvika på Hamarøya. I 1990 flyttet han og familien tilbake til morens hjembygd i Bø kommune.

Kenneth trivdes godt på skolen, og var alltid først på skolen om morgenen. Han likte det sosiale, men hadde utfordringer både med lesing, skriving og matematikk.

– Jeg likte skolen og skulket aldri, men gjorde heller ingenting. Det var ingen som skulle lære meg noe, jeg ville lære selv. Jeg var nok en “rabagast”, ingen visste hvordan dagen utartet seg, forteller Kenneth.

Kenneth er i dag bedriftseier for Bromles Kiosk. Han bruker mye tid på å være kreativ og drive bedriften fremover.

Satse mer og tenke større

Bromles Kiosk ble etablert i 2015. I starten var det kun kioskvarer pølser og baguetter. Men helt enkelt var det ikke. Det å kun ha kioskdrift med baguetter som mattilbud var ikke nok for å overleve. Enten måtte han satse mer og tenke større, eller legge ned. I 2018 startet han derfor ombygging til større kjøkken og grill. I dag kan du få servert blant annet pizza, hamburgere og i ny og ne skikkelig husmannskost.

– Jeg ønsket å heve gatekjøkkenet med gode råvarer, og har fått god respons etter re-åpningen i 2018. Jeg trives godt med å drive bedrift i Bø.

For fire år siden dukket Sigrid opp i livet til Kenneth, og siden den gang har det vært de to. De giftet seg sommeren 2019. Sigrid jobber fulltid hos Bø kommune, men hjelper til i kiosken når hun kan. Når Kenneth ønsker seg noen fridager, er det Sigrid som stepper inn. Noe som gjør at det blir ikke mye ferietid for dem sammen. Og det er noe Kenneth savner.

– Man legger ned veldig mye tid for å få det til å gå rundt. Hvis jeg hadde hatt muligheten på nytt igjen, tror jeg at jeg hadde gjort det samme. Men det er sannelig ikke sikkert. Jeg savner å ha fri. Det er lite med 9-10 feriedager i løpet av et år.

Bromles-Kiosk-20 (1)

 

Kjendis i sosiale medier

Nesten daglig legger Kenneth ut videohilsener og oppdateringer til sine følgere på Facebook. Dette startet han med for rundt 3-4 år siden. Da lo mange av fremgangsmåten, men han hang seg ikke opp i det.

– Jeg føler det litt sånn at jeg må være i forkant og finne på noe nytt, noe som ingen har sett før, sier Kenneth og smiler.

Janteloven er ikke nådig, men Kenneth er ikke redd for å ta plass. På utdrikningslaget sitt i Oslo seilte han nedover Akerselva på en rosa flamingo utkledd som Elvis.

– Noen blir lei, men jeg har fått mange kunder grunn av det. Hvis det er en eller to som ikke kommer fordi de synes det blir for mye, så har jeg 20 som kommer fordi de liker det. Og det kommer turister langveisfra for å besøke Bromles Kiosk og Grill/Diner. Når jeg ringer inn bestilling til mine leverandører som Coca-Cola og Diplom-Is kan de finne på å spørre: Åja, er det du som er han kjendisen fra Bø? sier Kenneth og ler.

Rus

Selv om Kenneth smiler og trives med livet i dag, har det ikke alltid vært slik. For 7-8 år siden så livet helt annerledes ut. Han slet med rus og alle de han var glad i hadde tatt avstand for å skåne seg selv. I 2012 klarte han å komme seg på beina igjen og tok livet tilbake.

– Jeg tenkte at det var veldig kjipt om det skulle være slutten for meg. At det var rusen jeg skulle bli husket for. Jeg ville bli husket for noe annet, og slik endret jeg livet mitt og etterhvert startet Bromles Kiosk, forteller Kenneth.

Kiosken har blitt Kenneth sin nye rus. Han trives med å arbeide, og finne nye satsingsområder for kiosken. Han ønsker blant annet med tiden og få ansatt en ny person slik at han og kona Sigrid kan få mer tid sammen.

Korona

Da Korona pandemien traff Norge ble det ekstra mye å gjøre for Kenneth i en tid hvor han egentlig skulle gjøre kiosken klar til sommeren og turistene.

– Vi kunne holde åpent som normalt, men med restriksjoner. Vi tilbød gratis hjemlevering til kundene våre. Desinfisering og håndsprit hadde vi allerede på lager, etter en konsert vi arrangerte i fjor. Man må tenke nytt og gi enda mer av seg selv. I helgene var det kanskje opp mot 150 leveringer av take away, forteller Kenneth.

Fremtiden

På spørsmål om fremtiden erkjenner Kenneth at han er litt bekymret for sommeren. Han lurer på om vi har tatt litt for lett på pandemien, og han er redd det vil blusse opp igjen i sommer. Vi må ikke glemme den vanskelige tiden som var.

– Dette kan bli tidenes sommer. Mange skal reise til Vesterålen, men vi må huske anbefalingene fra myndighetene. Da vil det nok gå bra, avslutter Kenneth.

Åpningtider i sommer

01.juli. – 15. august
Mandag – Lørdag: 10-24
Søndag: 12-24