Bensinstasjonen som har alt

Bensinstasjonen som har alt

Etter at Ken-Hugo Larsen overtok driften av bensinstasjonen på Straume i Bø, har stasjonen stadig blitt utvidet med nye tilbud og tjenester. YX Bø er i dag et godt møtested for Bøfjæringene.

“Vi har pusset opp steg for steg, og nå har vi, i tillegg til selve bensinstasjonen, fått på plass kiosk, butikk, gatekjøkken med kafédel, ei lekehule for barn og en terrasse for uteservering hvor vi har alle rettigheter,” forteller den driftige stasjonseieren. “Det er gøy å se at folk bruker kaféen vår. Og lekehula for ungene har blitt veldig populær. Det er fint for alle – ungene får leke og de voksne kan sitte og slå av en prat. Hver mandag og onsdag har vi nystekte vafler og på fredager serverer vi våre populære fleskepannekaker.”

Å se bensinstasjonen komme i stand smaker ekstra godt etter et par år med skjær i sjøen for Ken-Hugo og familien. Etter bare noen få år med drift, var Ken-Hugo ute for en ulykke som ødela det ene beinet hans. “Jeg har vært gjennom sju operasjoner og gått to år med krykker, men nå begynner jeg å komme meg såpass at jeg kan bidra litt i bedriften.” Samboeren til Ken-Hugo, Lill-Beate, steppet inn og så til stasjonen, ordna med regnskap og bestillinger, mens Ken-Hugo gjorde sitt for å bli frisk. “Hun har vært helt enestående,” bemerker han, tydelig prega og takknemlig.

Den engasjerte gründeren driver ikke bare bensinstasjon. Siden 2011 har Ken-Hugo driftet KH-Service, en bedrift som blant annet driver med engrossalg. I september 2020 lanserte han nettbutikken proengros.no som blant annet selger el-artikler, jernvare, arbeidshansker, klær, sko, fritidsartikler, verktøy og artikler til bil og maskin. Interessen for varehandel kan også ses i butikken på YX Bø som får stadig nye varer i hyllene. “Ikke alle er klare over hva de kan få kjøpt her hos oss, og til en rimelig penge. YX Bø jobber stadig for å bedre prisene, skape økt salg og være konkurransedyktige. Vi er for eksempel store på smøreoljen Mobil, og gir prisgaranti i Vesterålen,” forteller Ken-Hugo.

yx-bo-02

YX Bø er den eneste betjente stasjonen i Bø kommune. Etterspørselen og salgsaktiviteten varierer i den lille kommunen med geografisk spredt befolkning, og Ken-Hugo legger ikke skjul på at det kan være tøft å drive for seg selv. Larsen forteller at gatekjøkkenet og kiosken faktisk er det som sikrer inntektene gjennom året. “Akkurat i år og spesielt gjennom sommersesongen fikk vi virkelig kjenne på hvor sårbare vi er,” forteller Larsen. “Da koronakrisa slo til, ble det helt stille i kiosken og på gatekjøkkenet. Rundt påsketider sa jeg at hvis det ikke endrer seg nå, er vi nødt til å stenge dørene.” Aktiviteten tok seg heldigvis opp på YX Bø utover våren og sommeren. “Sommersesongen i år var kort og intenst. Juli var travel, og det var stort sett norske turister som var innom,” forklarer Ken-Hugo.

Ken-Hugo tror samtidig at noe godt har kommet ut av den spesielle tiden samfunn og næringsliv har stått, og fortsatt står i. “Folk er blitt flinkere og mer bevisste på å handle lokalt og støtte opp om bedriftene og tilbudene som finnes i nærmiljøet. Det gir oss troen på at det skal være mulig å drive bensinstasjon i Bø også for fremtiden,” sier Larsen med et smil. “I 2021 har vi faktisk jubileum for 10 år med KH-Service og 5 år med YX Bø. Da blir det feiring!

YX Bø har åpent:
08.00-21.00 man-fredag
09.00-21.00 lørdag
13.00-21.00 søndag