Gården eies av daglig leder Tiu Similä med familie. Tiu har doktorgrad i marinbiologi og har forsket på spekkhoggernes adferdsøkologi siden 1986. Siden gården ble etablert i 2006 har Tiu jobbet fulltid med hestene og menneskene, med mindre fokus på hvalforskning.

For å kunne tilby tjenester i det været vi har her mot storhavet, så har gården bygget øygruppas eneste ridehall – noe som er i hyppig bruk og gir aktivitetsmuligheter og for dem som bor utenfor Bø.

Bjørkengen Gård er kunnskapsorientert og vi prøver hele tiden å bli bedre på det vi gjør og har høy standard på tjenester som tilbys.

Bjørkengen Gård har for tiden 7 egne og 9 private hester. Mange kommer til stallen for å bruke sine egne og gårdens hester. Sammen har vi skapt en dugnadsstall hvor felleskapet står i sentrum.

Vi strever etter å skape et best mulig liv for våre hester. De går mye ute på store beiter i sammensatte flokker slik at alle kan trives. Det kan til tider være en krevende oppgave å finne fungerende flokker, spesielt ettersom vi har flere eldre hester som må passes litt ekstra på.

Hele virksomheten vår er basert på hestene, og det er svært viktig at de blir sett og behandlet etter individuelle behov. Dette gjelder håndtering, trening, bruk, foring og annet stell. Noen av hestene har havnet hos oss nettopp på grunn av dette, at tidligere eier har ønsket et hjem for sin hest der dens spesielle behov blir tatt vare på.

Det er ett stort ansvar å ta seg av stell og trening av en hest og gården er meget takknemlig for innsatsen fra vår samarbeidspartnere.

Lurer dere på noe mer om hestene eller hesteholdet, ta gjerne kontakt med oss, vi er villig til og svare på spørsmål.

Bjørkengen Gård sine siste innlegg på Facebook

Bjørkengen Gård

21.12.17

https://www.hest.no/article.html?news.nid=16030#.WjunBHlG2Uk😃

Les mer om Bjørkengen Gård i følgende reportasje:
En gård for alle

Fotografi av hesten Felix med flere på Bjørkengen Gård

Kontakt

Tilleggsinformasjon

Postboks

Postboks 181, 8465 Straumsjøen