Alt for kundene

Alt for kundene

Halvard Henriksen i Bø Rør og Sanitær har vært rørlegger i 35 år, og det er ingen tvil om at rørleggertjenester trengs. Bø Rør og Sanitær har tre rørleggere i sving og det mangler ikke på oppdrag. “Vi har faktisk alle kundene våre i Bø,” forteller Henriksen.

I 1985 startet Halvard Henriksen sin karriere som rørlegger og etter sju år i rørleggertjenesten etablerte han sitt eget firma, Halvard Henriksen Rør og Sanitær i 1992. I 2014 kjøpte Henriksen nye lokaler, utvidet driften og etablerte Bø Rør og Sanitær AS. Halvard trives godt i jobben, noe som har smittet over på sønnen Mathias som også har valgt rørleggeryrket og jobber i farens firma i dag. Og Mathias har planene klare for fremtiden. “Jeg trives i faget, og ikke minst så er det sikkert arbeid. Og så skal jeg ta over etter han pappa,” smiler han.

Bø Rør og Sanitær bidrar på store og små prosjekter for både private, offentlige og innenfor næringsbygg, og leverer alt av tjenester innen vvs, sanitær og lavtrykkssprinkelanlegg for brann og sikkerhet i eneboliger og større bygg. Det nyeste oppdraget er rørtjenester for Ringstad Sjøhus.

Privatkundene er viktige for den lille rørleggerbedriften i Bø og rørleggerne er raskt på pletten hvis noe oppstår heime hos folk. “Vi må ta godt vare på de kundene vi har. Det er jo for dem vi er her,” bemerker Halvar. “Vi forsøker å bruke og selge produkter av høy kvalitet, men av og til oppstår likevel feil. Da er vi raskt på plass og retter det opp. Sånt gjør kundene fornøyde,” forteller Halvard.

Henriksen observerer at kundene er mer kvalitetsbevisste nå enn før og tar ofte til seg anbefalingene fra Bø Rør og Sanitær. “Kommer det noen innom og spør om vi har en billig dusj, sier jeg som regel: Jeg har ingen billige dusjer, men jeg har ordentlige dusjer,” forteller Halvard og smiler godt. “Mange tar i på anbefalinga og får i tillegg oss til å komme å montere dusjen,” legger Mathias til. “Det er gjort på et blunk i forhold til å stå en hel dag og plages alene.”

bo-ror-og-saniter02

Bø Rør og Sanitær har faget i ryggmargen og deler mer enn gjerne tips og råd med kundene sine. “Én ting de aller fleste av oss ikke tenker på, er hva ulike typer toalettpapir gjør med rørhelsa i huset vårt. Der er det heller ikke alltid at den billigste sorten er det beste. Test papiret ved å legge det i et glass vann. Løser det seg opp, er det fordelaktig for rørene dine, gjør det ikke det, kan det tilstoppe rørene og bli en dyr affære,” forklarer rørleggerne.

Design og trender innenfor interiør, rør og sanitær har bydd på mye spennende opp gjennom årene og Bø Rør og Sanitær gjør sitt for å holde takten med markedet. “Jeg har sett mye forskjellig etter 35 år i bransjen. De grønne, rosa og orange toalettene på 1970- og 80-tallet var legendariske. Nå går det mye i hvitt, grått og sort,” forteller Halvard og legger til at toalettene nå også kommer i mange forskjellige former og fasonger. “Det finnes en type som er forma som et egg,” skyter Mathias inn. “Det er i og for seg et spennende design, men kanskje litt mindre praktisk fordi du ikke kan bruke lokket til å sitte på.”

På kjøkkenet dukker det også stadig opp nye trender og innretninger. “Kokende vann rett fra springen er noe av det nye,” forteller Mathias. “Med alle mulighetene som finnes i dag, er det verdifullt og svært nyttig med gode planleggingsmøter med kundene. Slik at de får det akkurat sånn som de ønsker,” bemerker Halvard.

Bø Rør og Sanitær går som det suser og Halvard ser lyst på fremtiden for det lille firmaet. “Vi håper å få med oss flere rørleggere på laget etter hvert. Jeg tror ikke det skal være noe problem å trekke dyktige folk til oss. Alle vet jo at det er godt å bo i Bø,” smiler den erfarne og folkelige rørleggeren.