Rimelig og trygt med stillas fra Fred Tore

Rimelig og trygt med stillas fra Fred Tore

Skal du pusse opp, skifte bordkledning, flikke eller reparere på fasaden, legge tak, male eller skifte vinduer? Et stillas gjør jobben sikrere og du føler deg tryggere. Fred Tore Fagereng hjelper deg med skreddersydde løsninger.

 

– Mulighetene for stillasutleie bød seg da Audun Blix la ned sin virksomhet i 2013, forteller Fred Tore.

Audun drev med etterisolering, betongsaging og stillasutleie.

– Da kjøpte Ørjan og jeg stillasene. Det dreier seg nok om i overkant av 1.000 kvadratmeter. Vi er sjelden utleid, for å si det slik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fotografi av stillas montert rundt fugletittertårnet på Straume i Bø i Vesterålen.

Stillas rundt fugletittertårnet på Straume.

Stillasprivat

 

– Folk flest blir litt overrasket når de får høre hva det koster å leie. Vi opererer ikke med døgnleie. Vi tar 50 kroner kvadratmeteren i måneden. For å ta et eksempel. En løsning som vi ofte leier ut består av tre seksjoner og dekker røstveggen på et vanlig hus, to etasjer pluss kvist (se bilde til høyre). Denne løsningen leies ut for 2.550 kroner i måneden. Utlevering og frakt kommer i tillegg. Minimum utleietid er 14 dager.

 

 

Dette er et såkalt lettstillas, bestående av mye aluminium. Det er så lett at du nesten kan sette det opp alene. Det er mer praktisk å være to når det skal settes opp, men det er ikke på grunn av tyngden. Stillaset er også veldig enkelt å sette opp, det er selvforklarende. Her foreligger det ikke behov for brukerhåndbok.

 

 

Stillasene gjør jobben sikrere og du føler deg tryggere. De skrus fast til veggen, gjerne i spikkerslag.

 

Fotografi av oppmontert stillas på Fjærvoll i Bø.– Vi skreddersyr stillaset etter kundens behov. Vi har også hjulsett for å bygge rullestillas i forskjellige varianter.

– Stillaset tåler også det mest av uvær. Dette stillaset tar ikke av i en ordinær kuling. Det er ikke fare på ferde før værgudene byr på en skikkelig storm og da er det bare å sette på stropper.

– De fleste snekkerne har anskaffet egne stillaser. Med få unntak leier vi nå nesten kun ut til private. Men vi leier ut hele året. Det nye året startet jo for eksempel med en usedvanlig lang periode uten nedbør å snakke om.

– Det er nok den tiden vi går inn i nå som må karakteriseres som hovedsesongen, naturlig nok. Et stillas gir deg trygghet og ro til konsentrasjon om jobben som skal gjøres. Høydeskrekken kureres. Du skal jo trives i høyden, avslutter Fred Tore.

 

 

 

Gå til kontaktopplysninger for Stillasutleie på Fjærvoll